Волинський цілитель-реабілітолог розповів кілька рецептів здоров’я в домашніх умовах

1
5
Волинський цілитель-реабілітолог розповів кілька рецептів здоров’я в домашніх умовах
До Івана Сергійчука звертаються за допомогою не лише місцеві жителі та люди з області, а й хворі з усіх куточків України та Білорусі, Польщі та Італії. Волинський реабілітолог – онук народного цілителя та костоправа Івана Довгуна.

З дитинства він бачив як люди "оживали", тож зараз і сам допомагає хворим на сколіоз, радикуліт, знімає запалення, залежність від тютюну, лікує різні види болю та навіть безпліддя.

Про рецепти від лікаря, які допоможуть здоровим попередити захворювання, а хворим полегшити біль, пропонує Я-Лучанин з посиланням на hrebet-center та Другий.

Мануальний терапевт Іван Сергійчук родом із села Бірки, що у Любешівському районі Волинської області. Саме там проживав і його покійний дідусь - цілитель Іван Прокопович Довгун.

За словами лікаря, притім, що батьківська хата була поруч із дідусевою, саме з ним Іван хотів жити. Хлопчику з самого дитинства було цікаво – як рятувати людей, тож проблем із вибором професії у онука не виникло. Поєднання академічних знань із фізичної реабілітації та мудрості народної медицини нині приносять неабиякі результати.

За час співпраці обох поколінь Іван Сергійчук разом із дідом видали друковані посібники, розробили діагностичні ігри та ігри для реабілітації хребта у дітей, а також запатентували тренажер-масажер проти остеохондрозу. Зараз онук гідно продовжує справу дідуся-цілителя, тож лікує захворювання опорно-рухового апарату як звичайних людей, так і професійних спортсменів.

В пам'ять про дідуся - народного лікаря Івана Прокоповича Довгуна - онук двічі на місяць приймає людей у його будинку, який розташований в Бірках.

Чому лікар не завжди може допомогти

Іван Сергійчук розповідає, що тіло людини можна порівняти із будинком, де хребет виконує функцію стін, таз - фундаменту. Якщо фундамент буде недостатньо міцним, почнуть валитися й стіни. Лікар додає, що для лікування захворювань опорно-рухового апарату потрібно робити спеціальні вправи на шведській стінці та тренажерах, а також вживати природні ліки. Проте, перш за все, реабілітацію варто розпочинати із роботи з психікою.

Ще дідусь Іван наголошував, що усі біди, з якими люди звертаються до лікарів - від їхнього внутрішнього стану. Негативне мислення, гнів, заздрість дуже часто забирають життєві сили людини. Тож для найефективнішого одужання, потрібно почати перебудовувати власне світосприйняття.

Часто буває, що хворий випробував на собі усі лікувальні техніки, відвідав безліч кабінетів, а симптомів мігрені позбутися не може. За словами Івана Сергійчука, справа в тім, що лють у серці людини змушує докласти безліч зусиль під час реабілітації, інколи й дуже виснажує.

Також костоправ розповів про таку річ як "хамелеон". Цей образний вислів означає, що не завжди об'єкт болю може свідчити про наявність захворювання. Наприклад, з головним болем не завжди допоможе справитися невролог, адже проблема може критися у шийному відділі хребта.

Іван Сергійчук розповів 28-річного програміста з Волині, який скаржився на панічні атаки та сильне серцебиття. Після комплексного обстеження, невропатологи та кардіологи заявили, що причину треба шукати у хребті. Після пройденої реабілітації у Івана Сергійчука, симптоми, які непокоїли чоловіка, зникли. Причиною симптоматики ж був остеохондроз грудного відділу хребта.

Як може допомогти природа?

Іван Сергійчук розповідає, що окрім гімнастики та масажів дідусь завжди доповнював лікування настоями та відварами лікарських рослин. Так, терапевт називає кілька перевірених на власній практиці рецептів народної медицини:

Для лікування міжреберної невралгії рекомендується приймати внутрішньо настій із листя меліси, апельсинових шкірок, ромашки та настоянки валеріани, також допомагає відвар барбарису та настій із квіток безсмертника. Дуже помічним є компрес із запареного насіння льону. Для запобігання невралгії, окрім вживання природніх ліків, необхідно уникати стресів, надмірних фізичних навантажень та перевтоми.

Потилична невралгія лікується поєднанням легких точкових постукувань ребром долоні з компресами. Такі компреси можна робити з настоянки живокосту, золотого вуса.
Ще один хороший рецепт: зібрати в однакових пропорціях квіти кульбаби, бузку, акації та каштану, заповнити ними ємність із темного скла та залити це все перваком. Ємність потрібно щільно закрити та поставити в темне місце на 3 тижні. Протягом цього часу настій варто струшувати, а через 21 день процідити, зберігати його в темному місці за температури від 5 до 20 градусів тепла.

Для полегшення наслідків підорви, таких як виразкова хвороба шлунку чи гастрит, рекомендується вживати насіння льону: 1 столову ложку насіння засипаємо в термос та заливаємо 1/4 літра окропу та чекаємо поки суміш стане кисилем. Вживати одну склянку киселю 2-3 рази на день за півгодини до вживання.насіння льону

Якщо хворого турбує біль у колінах та суглобах - допоможе кисіль із вівса, а також відвар цільних зерен цієї культури. Вівсяні злаки містять багато білків, жирів та вітамінів групи В.
Для бадьорості та покращення загального самопочуття рекомендується вживати сирий гарбуз або сік із гарбуза. Він покращує склад крові та допомагає тим, хто страждає від недокрів'я, а також відчуває слабкість після операцій та тяжких хвороб.

Які вправи рекомендує реабілітолог?

Реабілітолог називає кілька вправ, які допоможуть попередити проблеми із хребтом, а також полегшать біль:

Перш ніж приступити до виконання вправ, варто зайнятися витяжінням хребата. Для цього потрібно поставити удома перекладину та повисіти на ній деякий час - жінкам до 10 секунд, чоловікам - до 30.

Потрібно лягти на живіт та дістати п'ятками до сідниць 9 раз. Робити цю вправу потрібно рано та ввечері.

Потрібно лягти біля стіни, підняти ноги на неї під прямим кутом та спробувати доторкнутися до стіни сідницями. Така вправа добре допомагає в корекції хребта.

Для виконання вправи "Ванька-встанька", яка допоможе зміцнити м'язовий корсет та зв'язки, що тримають міжхребцеві диски, потрібно лягти на спину, обхопити ноги руками та качатися вперед та назад.


А ще Іван Сергійчук додає, що для підтримки свого тіла у тонусі, потрібно дотримуватися трьох речей: мислити позитивно, робити ранкові вправи та вірити в Бога.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де приймає лікар, скажіть, будь ласка!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні