--> Драгер перевищив показник, бо пив «кока-колу»: волинянина судили за нетверезе водіння | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Драгер перевищив показник, бо пив «кока-колу»: волинянина судили за нетверезе водіння

0
1
Драгер перевищив показник, бо пив «кока-колу»: волинянина судили за нетверезе водіння
21 листопада 2019 року на вулиці Шахтарській у Нововолинську працівники поліції зупинили водія та запідозрили його у вживанні алкоголю. В лікарні під час огляду у чоловіка виявили алкогольне сп’яніння. В суді водій заявив, що прилад можливо помилився через вживання ним води «Кока-коли».

Про це пише "Буг".

Чоловік керував власним автомобілем марки «ВАЗ-21140», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чим порушив п 2.9 а ПДР,- про це йдеться в постанові Іваничівського районного суду.

Перед початком розгляду справи адвокатом Віктором Шостаком, який захищав керманича, було тричі заявлено клопотання про відкладення розгляду справи.

Під час судового розгляду 3 лютого водій своєї вини у керуванні транспортним засобом напідпитку не визнав та пояснив, що їхав зранку на роботу, по дорозі його зупинили поліцейські та відвезли в лікарню на освідчення, яке показало алкоголь в крові.

По приїзду на роботу на «Механічно-ливарний завод» чоловік проходив огляд на стан сп’яніння за допомогою технічного приладу, який показав що він тверезий.

Чому в лікарні прилад показав перевищену норму алкоголю організмі чоловік сказав, що йому невідомо. Він додав, що можливо технічний прилад показав перевищений показник через те, що випив «Кока-коли».

Суддя пояснення водія про вживання солодкої води, що могло стати підставою для перевищення алкоголю, не взяв до уваги, оскільки це не підтверджується доказами. Невизнання чоловіком своєї вини суддя сприйняв як спосіб самозахисту та бажання уникнути відповідальності за скоєне.

Факт алкогольного сп’яніння правопорушника було зафіксовано у встановленому законом порядку в КНП «Нововолинська ЦМЛ», що відповідає вимогам Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Вивчивши та дослідивши всі матеріали справи, суд визнав керманича винним у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Чоловіку призначили штраф – 10 200 гривень та позбавили права керування транспортними засобами на один рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні