--> У Білорусі хочуть змінити елементи державного герба | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Білорусі хочуть змінити елементи державного герба

0
-3
У Білорусі хочуть змінити елементи державного герба
Підготовлені зміни в законодавство про державні символи Білорусі передбачають удосконалення деяких елементів державного герба.

Про це заявив у четвер на прес-конференції міністр юстиції Білорусі Олег Сліжевський, зазначивши, що це приведе їх у відповідність з миролюбним характером держави, пише УНН з посиланням на агентство БелТА.

“Проект закону коригує законодавство про державні символи. Його підготовка пов’язана з тим, що виникали питання до зображення державного герба”, — зазначив глава білоруського Мін’юсту.

За словами Сліжевського, приводом для роботи з удосконалення одного з головних атрибутів суверенної держави стала проведена Геральдичною радою при президенті країни оцінка діючої символіки. Зокрема, увагу експертів привернула п’ятикутна зірка, що вінчає герб країни. “У геральдиці є загальновизнані підходи, відповідно до яких для різних випадків символіка може нести інше смислове значення. У тому вигляді, в якому сьогодні на державному гербі виконана зірка, що має чіткі межі, вона більше застосовується в мілітаризованій символіці і має дещо войовничий характер”, — пояснив білоруський міністр.

Глава Мін’юсту підкреслив, що Білорусь відноситься до числа миролюбних держав, “зберігає нейтралітет і ні в якому разі, ні в яких ситуаціях не розглядає агресію як спосіб своєї політики”. “Тому необхідно в основному державному символі привести цю частину символу у відповідність з миролюбним змістом нашої держави”, — уточнив слижевский.

Також, за його інформацією, певна корегування буде проведено щодо зображення земної кулі. “В опуклому зображенні складається відчуття, що паралелі і меридіани знаходяться як би над самою земною кулею, і вона виходить поміщена в якусь клітку”, — сказав глава відомства. “Такі нюанси викликають не завжди правильні асоціації і, безумовно, підлягають приведенню до того, щоб герб був виконаний ідеально і сприймався позитивно”, — переконаний міністр юстиції Білорусі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні