Українка, яка працює медсестрою в Італії, розказала про смерть і лікування від коронавірусу

4
16
Українка, яка працює медсестрою в Італії, розказала про смерть і лікування від коронавірусу
Українка, яка працює медсестрою в італійській лікарні, розповіла про ситуацію з коронавірусом.

Таке повідомлення Ірина Устиянич надіслала інтернет-виданню "Волинь24".

Жінка розповіла, що працює медсестрою у відділі ізоляції у приватній лікарні в місті Брешія, що на півночі Італії.

"Приблизно 10 днів тому наша лікарня почала допомагати пацієнтам з коронавірусом. Хочу вам сказати, що це є величезна і серйозна проблема, люди поступають тяжкі, пацієнтів є надзвичайно багато і поступають вони одночасно. Багато з них потребують механічної вентиляції, але в нас, на жаль, механічних вентиляторів є одиниці. Державна лікарня, в якій приблизно півтори тисячі місць, заповнена. У ній зайняті 8 поверхів людьми, залишилися недоторканими тільки пологовий відділ, педіатрія, частина кардіології, хірургічні ургенції і травми. Там буквально по кілька місць в кожному відділі лишається для ургенції, решта все зайнято пацієнтами з коронавірусом", – розповідає жінка.

Зі слів українки, пацієнти поступають складні, багато з них вмирає, особливо люди старшого віку.

"Наймолодший пацієнт, якого я мала, це пацієнт який поступив сьогодні вночі. Дата народження – 30 березня 1976 року, мій одноліток. Він поступив з червоним кодом зі "швидкої", мав серйозну дихальну недостатність. Але ми йому допомогли. Чоловіка підключили до такого просто дихання, не з тих найсильніших технологічних", – каже Ірина.

"Щодо людей старшого віку і тих, хто має якісь хронічні патології і серйозніше, то деякі лікарі просто пишуть "не реанімовувати". На жаль, мусимо робити і такий вибір на сьогоднішній день, адже людей є дуже багато і потребують допомоги вони одночасно. Медична система тріщить по швах, персоналу вже не вистачає. У нас в лікарні багато медсестер, які навіть не були у відділі ізоляції і похворіли. Зменшується людський ресурс, зменшується економічний", – зізнається жінка.

Так як в Італії ввели серйозний карантин, каже Ірина, на дорогах поліція перевіряє вибірково машини.

"Якщо ти кудись їдеш – потрібно писати автосертифікат, з якої причини ти їдеш. У супермаркетах все є, закупи можна робити, з голоду ніхто не вмирає. Супермаркети запускають певну кількість людей і змушують дотримуватися дистанції один між одним. Для прикладу, в нас у селі запускають по 8 людей. Закриті всі бари, всі ресторани, всі розваги. Це правильно. У такий спосіб, я сподіваюсь, ми зможемо зупинити це", – йдеться у повідомленні.

Ірина Устиянич звертається до українців: "Вам ввели карантин. Це не означає, що ви зараз всі дружно зберетеся і підете в кіно, піцерію чи бар і будете влаштовувати якісь гулянки. Поставтесь до цього дуже серйозно. Якщо люди приїжджають з Італії, будь ласка, ізолюйте їх, не кидайте в них каміння, бо це нецивілізовано, але просто ізолюйте їх, люди повинні самі розуміти, що це потрібно. Якщо в когось є якісь симптоми (температура, сухий, але глибокий кашель) обов'язково ізолюйтесь, в лікарню йдіть у тому випадку, якщо є проблеми з диханням. Сподіваюсь, в Україні вам зможуть допомогти. Маючи симптоми, у лікарню не біжіть, не розповсюджуйте цю інфекцію. Також мінімізуйте всі контакти соціальні. В Італії з цим зараз дуже суворо, і це є правильно! Нарешті люди зрозуміли, яка це величезна проблема, біда... Тримайтеся, боріться і будьте розумні. Нехай щастить".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хтось задумувався над тим, чому цивілізована Італія (8-ме місце в Євросоюзі по ВВП на одного мешканця), перебуваючи на відстані 7500 кілометрів від Китаю (прямий переліт літаком), переконливо "взяла" друге місце в світі по темпах захворювання і смертності? Відгадайте до трьох разів.
Відповісти
А ну, ну. Розкажи
Відповісти
І чому?
Відповісти
Якщо ця стаття не фейкова, дійсно заслуговує уваги і наші заробітчани чи туристи разом з іноземцями повертаються з Італії, то навіть якщо ці люди всі хворі на Грип, Орві чи той же Коронавірус, то що поробиш. Людина завжди хоче додому, до своєї родини (всі би ми так поступили) коли цїй людині нелегко або тяжко, тим більше така незрозуміла епідемія йде світом. Ну що зробиш, треба людей приймати та лікувати. Друга справа, як тепер Коронавірус буде розвиватись в Україні, пройде осторонь чи захватить більшість людей. А значить українцям не треба без усяких на то причин - вештатись по ринках, супермаркетах, футболах з хокеєм, обмежити себе на відвідуванні кафе, барів, ресторанів, театрів, кінозалів, фестивалів, аеропортів, автостанцій, залізничних вокзалів, морських та річних портів і станцій. Обмежити себе в привітанні руками з дворовими тваринами, із своєю родиною, з знайомими чи колегами по роботі, обмежити себе в обіймах та поцілунках. Після перебування у громадському транспорті мити руки два рази з милом. Не митими, брудними руками після перебування у транспорті ні в якому разі не чипати своє обличчя не лізти в очі і до ротової порожнини.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні