--> «Я боротимуся за своїх виборців і їх не кину», – Ігор Пальонка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Я боротимуся за своїх виборців і їх не кину», – Ігор Пальонка

0
0
«Я боротимуся за своїх виборців і їх не кину», – Ігор Пальонка
Ігор Пальонка – один із найуспішніших сільських голів Волині. Зарічанська громада його переобирала тричі. З 2017 року, тобто з моменту створення на території Володимир-Волинського району об’єднаної тергромади, і дотепер він – у п’ятірці вже найпрогресивніших голів ОТГ області. А все тому, що за неповних три роки спільно з громадою 40-річному керівнику вдалося досягти значних успіхів.

– Ігоре Анатолійовичу, як ви зустріли звістку про приєднання Зарічанської громади до Володимира?

– Усією громадою ми цю звістку зустріли негативно. Хоча рішення про приєднання Зарічанської громади до Володимира-Волинського було зрозуміле ще із зустрічі в стінах облдержадміністрації, що відбулася на початку року. Вже тоді думку людей ніхто не запитав. Жодних публічних обговорень не було. Державницька позиція з вуст чиновників прозвучала так: міста укрупнюють задля їхнього розвитку. А про перспективи села ніхто не говорив і не говорить. Я з цим не змирився, людей своїх не кину.

Мої виборці хотіли залишитися самостійними, адже у цьому є багато переваг. За неповних три роки існування громади ми зробили стільки, скільки не робилося за часи незалежності України. Облаштували освітлення у кожному селі, заасфальтували вулиці, до Заріччя провели якісну питну воду. В опорній школі замінили старі вікна на енергоощадні, встановили у ній твердопаливний котел, закупили в освітній заклад мультимедійне обладнання та комп’ютерну техніку. У співфінансуванні з держбюджетом придбали шкільний автобус. Завдяки нардепу Ігорю Гузю дуже змінився Зарічанський парк. Тепер він став гарним місцем для сімейного відпочинку та зручною локацією для проведення культурно-мистецьких заходів. Багато планів було і на 2020 рік.

– Як вважаєте, ще можна вплинути на рішення Кабміну? Як будете діяти?

– У 2017 році ми були наполегливі й категоричні у питанні створення Зарічанської ОТГ. У цьому нам дуже допоміг депутат Гузь. Він сприяв зустрічі з колишнім віцепрем'єр-міністром Геннадієм Зубком. Парламентар теж був тоді присутній, і ми разом переконували про доцільність формування окремої громади на території Володимир-Волинського району.

Підтримав він мене і на виборах голови ОТГ. За його сприяння в громаду зайшли кошти держбюджету у сумі понад 3 мільйони гривень.

І зараз ми діятимемо у правовому полі. Будемо звертатися до Кабміну з проханням змінити рішення. Люди мене у цьому питанні підтримують.

– Чи була у вас співпраця з містом останні роки?

– Місто з нами фактично жодних переговорів про приєднання не вело. Ніхто нам не розповідав, які плани, що має реалізуватися на перспективу у селах.

Якщо нам не вдасться відстояти ОТГ і вона все ж буде частиною Володимира – порадимося з людьми, з депутатським корпусом, як діяти далі. Працював понад 10 років у громаді, й за цей час у мене сформувалася хороша команда. Налагодив контакт із кожним мешканцем усіх наших сіл. Але я знаю і багато фахівців з міста.

Боротимуся за своїх виборців і їх не кину. Свою участь у місцевих виборах у жовтні цього року, звісно, розглядаю. Правда, ще не визначився, у якій іпостасі. Але одне знаю точно: буду захищати й надалі інтереси жителів громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні