У місті на Волині дитсадки відкриють не раніше 9 липня

0
-1
У місті на Волині дитсадки відкриють не раніше 9 липня
ЗДО Рожища відкриють не раніше липня. Місяць часу потрібно освітянам, аби виконати всі вимоги Кабміну та підготувати дошкільні заклади освіти нашого міста до роботи з дітьми в умовах епідемії COVID-19.

Про це та інше говорили у середу, 3 червня, на засіданні постійної комісії Рожищенської міської ради, де були присутні всі директорки дитсадків міста, повідомили в пресслужбі Рожищенської міськради.

Нагадаємо, що відповідно до пропозицій анонсованих КМУ вихід з карантину та відкриття ДНЗ планувалося у вересні. За цей час у дитсадках міста передбачалася поетапна підготовка закладів до прийому дітей. А працівники ДНЗ вирішили використати своє право на щорічні відпустки.

Оскільки відбулися зміни і МОЗ дозволило відкриття ДНЗ з 1 червня, виникло питання швидкого вирішення поставлених перед закладами вимог КМУ та рекомендаціями Головного санітарного лікаря України (постанова № 25 від 21.05.20).

Самі освітяни зізнаються: втілити на практиці постанову Кабміну буде не просто, позаяк потрібно закупити на дитсадки безконтактні термометри, дезінфікуючі засоби, кварцові лампи, пошити багаторазові маски для персоналу закладів та інше. Затягується процес через потребу дотримання чинного законодавства в сфері закупівель через платформу «Prozorro».

Зваживши всі «за» та «проти» директори ЗДО міста були одноголосні: дітей у заклади зможуть прийняти не раніше 9 липня. Адже треба провести ремонтні роботи в будівлях, які планується розпочати з 9 червня, після виходу на роботу обслуговуючого персоналу. Та й педагогічний персонал у відпустці до 8 липня.

Ще одна вагома причина, за словами директорів ЗДО, це неможливість пройти медогляду в Рожищенській ЦРЛ.

Як відомо, кожна організація має свій графік проходження медичного огляду в закладах охорони здоров’я.

Для працівників закладів дошкільної освіти він припадає на червень.
А позаяк райлікарня працює в умовах карантину, працівники, які своєчасно не пройшли обов`язковий медичний огляд до роботи з дітьми не допускаються.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні