Білорусь позбавила акредитації журналістів усіх іноземних ЗМІ

0
-5
Білорусь позбавила акредитації журналістів усіх іноземних ЗМІ
Міністерство закордонних справ Білорусі позбавило акредитації всіх журналістів іноземних засобів масової інформації.

Інформує Бабель.

Там пояснили це тим, що ухвалили нове положення про акредитацію журналістів, у зв’язку з чим усім потрібно отримати її заново.

«МЗС Білорусі давно і планомірно працювало над оновленням процедури акредитації іноземних ЗМІ, тому що чинне положення було ухвалено ще в 2008 році та вже не відповідало рівню розвитку медійної галузі, новим тенденціям у законодавстві. У документі містилася низка застарілих положень і норм, які не використовувалися на практиці, дискримінаційних пунктів», — зазначають в МЗС.

Отже, із 2 жовтня всі видані раніше акредитації будуть недійсними. У МЗС запевняють, що тепер перевели процес отримання акредитації в електронний формат, значно скоротили термін її отримання, а також ввели в законодавче поле журналістів-фрілансерів. Подавати заявки на акредитацію пропонують вже з 5 жовтня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні