"Євробляхерів"-пільговиків звільнять від податків?

0
0
"Євробляхерів"-пільговиків звільнять від податків?
Пільги на ввезення "євроблях" можуть призвести до ухилення від оподаткування непільговиками.

Держава повинна допомагати соціально-незахищеним верствам населення фінансово, а не пільгами, розповів голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев у коментарі "УНН".

"Законопроект про легалізацію "євроблях" для пільгових категорій громадян подали до Ради кілька днів тому. Ми ще його вивчаємо, і навряд чи можемо сказати остаточний висновок щодо цього законопроекту навіть на рівні комітету. Очікуємо на висновки від Кабінету міністрів, Мінфіну і Головного наукового експертного управління", - сказав Гетманцев.

Також він наголосив, що є 14 днів для подання альтернативних законопроектів. До завершення цього терміну комітет не може надати свої висновки щодо документа.

"Від себе можу зазначити, що законопроект, який передбачає надання пільг при ввезенні на територію країни транспортних засобів для певних соціально-незахищених верств населення, навряд чи є обґрунтованою моделлю з підтримки цих громадян", - додав Гетманцев.

За його словами, більш ефективно допомагати таким категоріям громадян грошовою підтримкою, а не пільгами.

"Якщо є в державі певні ресурси для цього, то вона може виділити для відповідних категорій громадян фінансову допомогу у вигляді конкретних грошових коштів. А не надавати пільги, які, на жаль, можуть бути використані для зловживань та ухилення від оподаткування тими особами, які не є пільговиками", - сказав Гетманцев.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні