--> В Україні розробили додаток, який показує інформацію про політика за його обличчям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні розробили додаток, який показує інформацію про політика за його обличчям

0
-1
В Україні розробили додаток, який показує інформацію про політика за його обличчям
Мобільний додаток PolitScanner, який допомагає виборцю дізнатися про доходи, діяльність та біографію політика, запустив Одеський осередок громадської організації "Інститут політичної інформації".

Для цього потрібно навести камеру на його обличчя, повідомив регіональний представник організації Павло Колотвін у Facebook.

Він стверджує, що тепер можна не шукати інформацію про кандидата в Google, а навести камеру на його зображення, листівки, плакати, сітілайти та інше і швидко отримати інформацію про нього.

Як пояснює Інститут масової інформації з посиланням на пресреліз організації, основу додатка складає технологія розпізнавання облич. Вона спрацьовує, коли людина за допомогою камери свого смартфона сканує обличчя політика на будь-якому рекламному носії. Відразу у застосунку виводиться інформація про цього політика: його декларації, передвиборча програма та біографія.

За словами активістів, вони працювали над створенням мобільного застосунку протягом року та хотіли зацікавити молодь і активних громадян до політичних процесів в Україні. Вони стверджують, що таке рішення є "першим у світі прикладом використання сучасних технологій у політичних процесах".

Зараз застосунок доступний у 13 містах України: в Одесі, Львові, Харкові, Дніпрі, Києві, Маріуполі, Миколаєві, Івано-Франківську, Вінниці, Запоріжжі, Луцьку, Тернополі та Кривому Розі. Водночас в громадській організації працюють над тим, щоб розширити список міст. Додаток безкоштовно працює як для Android, так і для IOS.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні