--> Повідомили, яке місто на Волині хочуть віднести до "червоної" зони | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Повідомили, яке місто на Волині хочуть віднести до "червоної" зони

1
3
Повідомили, яке місто на Волині хочуть віднести до "червоної" зони
У місті не припиняють нагадувати мешканцям про заходи безпеки та дотримання карантинних обмежень, однак статистика захворюваності на коронавірусну інфекцію, на жаль, зростає щодня. За підсумками останніх двох тижнів Володимир-Волинський наблизився до «червоної» зони, а це означає посилення протиепідемічних вимог передусім для містян, інформує Волинь з посиланням на Володимир-Волинську міську раду.

«Захворюваність на сьогодні є досить високою як в місті, так і в районі, та спостерігається в усіх вікових групах. Причиною в основному можна вважати закрите середовище (школи, дитячі садки, транспорт). З транспортом дуже багато пов’язаних випадків, тому що не всі хочуть дотримуватися передбачених вимог, – розповів завідувач Володимир-Волинським міськрайонним відділом ДУ »Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Валерій Онищук: – Ми бачимо, що підйом захворюваності пов’язаний ще й з організацією масових заходів. Такі заходи, як і масові святкування та застілля містян, потрібно обмежувати. Із людей, що захворіли, маємо по 5-6 випадків з кола однієї сім’ї. Виїхали раз на природу – і практично з десяти осіб лише двоє залишилися із негативними результатами. Є питання особливо важливе: мами здають біоматеріали для тестування і перебувають на самоізоляції, але дітей вони відпускають в школу, у дитячий садок. Якщо мама хвора, то дитина перебуває в групі ризику. Тоді для чого відпускати її на навчання, до інших дітей? Ці діти потім стають джерелом захворювання».

Епідемічна ситуація є нестабільною, щодня лікарня приймає пацієнтів із підозрою на коронавірусну хворобу і якщо інфекція поширюватиметься такими темпами в подальшому , «червоної» зони місту не уникнути.

«Кількість хворих на коронавірус у Володимирі-Волинському й надалі збільшується. Всього за три останні дні ми отримали 73 позитивні результати ПЛР-тестування мешканців на COVID-19. Станом на 7 жовтня на коронавірус хворіють 205 осіб, поінформувала генеральний директор КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок: – Усього від початку пандемії в місті Володимир-Волинський та Володимир-Волинському районі зареєстровано 784 випадків захворюваності».

Епідемічна ситуація є нестабільною, щодня лікарня приймає пацієнтів із підозрою на коронавірусну хворобу і якщо інфекція поширюватиметься такими темпами в подальшому , «червоної» зони місту не уникнути.

«Основна причиною погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності на COVID-19 є недотримання населенням та суб’єктами господарювання запроваджених карантинних обмежень, вважає начальник Володимир-Волинського районного управління Держпродспоживслужби Надія Лозовицька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого Київ до червоної зони не відносите, він вже стільки часу серед "лідерів" по інфікуванню?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні