Правила здорового харчування для жінок

0
-8
Правила здорового харчування для жінок
У жінок, яким уже за 40, здебільшого (хочуть вони цього чи ні) починають відбуватися зміни: як внутрішні, так і зовнішні.

У декого вони цілком очевидні. З’являються зайві кілограми, зморшки, рідшає волосся. В інших приховані – даються взнаки так звані «вікові» хвороби, серед яких гіпертонія, остеопороз, починають турбувати суглоби і т. д.

Секретами як зберегти здоров’я і гарний вигляд із журналісткою «7 днів» поділилася рівненська лікар-косметолог Ірина Волкова.

– Головне правило, – каже пані Ірина, – стежити за собою. Йдеться не лише про здоровий спосіб життя, догляд за тілом, а й харчування. Зупинимося на сімох правилах дієти, які допоможуть не тільки сповільнити процес старіння, а й додадуть сил та енергії.

Після вікової позначки у 40 років (а хтось і після 35) радикально змінює свій спосіб життя. Ми починаємо прислухатися до свого тіла і намагаємося уникати того, що йому шкодить. Тому необхідно дотримуватися наступних постулатів:

1.Забути про цукор. Надмірна кількість цукру в крові стимулює процес гліколізу білків. Це, в свою чергу, викликає старіння організму, появу зморшок і навіть провокує атеросклероз та інфаркт.

2.Замінити каву на чай. Більшість сортів чаю, для прикладу, ройбуш, зелений, білий, улун, багаті антиоксидантами. Вони краще тонізують, не викликають звикання, знімають фізичну та емоційну втому.

3.Виключити з раціону фастфуд. Більшість продуктів швидкого приготування (локшина/каші) містить значну кількість добавок, починаючи від штучних підсолоджувачів і закінчуючи консервантами.

4.Скоротити перекуси. Не їжте перед телевізором, під час читання й тоді, коли хвилюєтеся.

5.Додати в меню пробіотики, вітаміни і мінерали. Вони допомагають нормалізувати мікрофлору кишківника, зміцнити імунітет, нормалізують роботу нервової, серцево-судинної, травної систем.

6.Дотримуватися середземноморської дієти. Замініть червоне м’ясо на біле – м’ясо птиці та рибу, звичну рослинну олію – на оливкову.

7.Максимально скоротіть, як радить доктор Мюїр Грей, автор книги «Середній вік: Виглядати краще, жити довше, відчувати себе краще», кількість вуглеводів. Він також рекомендує частіше їсти овочі та фрукти з високим вмістом поліфенолів: (виноград, соя, лісові та домашні ягоди (смородина, чорниця, вишня, баклажани, яблука зі шкіркою), брокколі, бобові і сочевицю, мигдаль і насіння кунжуту, соняшника.

8.Дотримуйтесь питного режиму. Не менше як 30мл/кг/д. Без достатньої кількості води не проходять біохімічні процеси, погано виводяться токсини, сповільнюється метаболізм, страждає робота органів, густіє кров, звужуються судини.

Дотримання цих правил дозволить жінкам бути здоровими, а значить – красивими і життєрадісними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні