--> Жінка придбала у "Сільпо" курятину, а вона – світиться у темряві. ФОТО. | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Жінка придбала у "Сільпо" курятину, а вона – світиться у темряві. ФОТО.

2
1
Жінка придбала у "Сільпо" курятину, а вона – світиться у темряві. ФОТО.
У Івано-Франківську жінка придбала у супермаркеті "Сільпо" курятину та відклала шмат м'яса для кішки. Зайшовши на кухню посеред ночі, господиня ніяк не очікувала побачити, що м'ясо світиться у темряві. Про це інформує health.24tv.ua.

У фейсбуці мешканка Івано-Франківська Олена Заславська розповіла, що після того, як виникнула шматок у смітник, то помітила, що жир на пальцях світився також.

Придбавши курятину в магазині, жінка кинула її до борщу, а шматочок дала кішці. Приготована страва була на смак звичайною, тобто дуже навіть смачною, адже це – борщ. Натомість кицька відмовилась їсти м'ясо.

Кішка не з'їла… Вночі встаю, а воно світиться! Тільки що голограми не транслює. То чи є серед вас харчовики або просто обізнані люди, які можуть пояснити це явище?,
– поділилась жінка у фейсбуці, прикріпивши відповідне фото.



Реакція "Сільпо": що кажуть представники магазину
Після звернень Олени до представників супермаркету через електронну пошту та соціальні мережі, у "Сільпо" вибачились перед клієнткою. Жінці запропонували звернутися до адміністратора з чеком, аби повернути кошти.

У магазині переконують, що від моменту надходження курятина "зберігалась у відповідних температурних режимах з наявністю всіх відповідних супровідних документів, що затверджують свіжість та якість даної продукції".

Нами відразу ж було перевірено весь ланцюжок від поставки всієї продукції до її реалізації, відхилень не було виявлено. Нами також було переглянуто документи постачальника, що підтверджують якість продукції, згідно з якими продукція видана в реалізацію, проте відхилень також не було виявлено,
– йдеться в повідомленні.

За словами представників маркету, курятина від цього ж постачальника використовувалась для приготування страв для продажу, й при цьому схожих випадків світіння зафіксовано не було. Також у "Сільпо" додали, що звернулися до виробника цієї продукції для ініціювання перевірки.

Чи справді сире м'ясо може світитися в темряві
Причин такого явища може бути декілька. Перша причина – справа рук людини, друга – досить природна, але рідкісна.

Чому м'ясо може світитись
Досить часто для подовження терміну придатності різноманітних продуктів використовують суміші фосфатів, які місять у собі солі фосфорних кислот. Через це м'ясо справді може світитися у темряві. Якщо ж воно сяє яскраво, то це означає, що при обробці використали неправильний склад фосфатів.

Це погана новина, адже при щоденному вживанні фосфати можуть призвести до набору ваги, погіршення розумової діяльності, остеопорозу та проблем із серцево-судинною системою. У дітей внаслідок частого споживання фосфатів псуються зуби та спостерігається різка зміна настрою й порушення поведінки.
Якщо тварина була хворою, або ж її м'ясо було недостатньо охолоджене або неправильно зберігалось, воно могло стати місцем для розмноження бактерій псевдомонад (Pseudomonas).

Вони мають властивість викликати синьо-зелене біолюмінесцентне світіння. Хороша новина – ці бактерії знищуються при правильній термічній обробці й не спричиняють харчових отруєнь. Але все ж мікробіологи не радять їсти таке м'ясо, адже неправильне зберігання м'ясної продукції може стати причиною розмноження й інших, вже непомітних для ока людини бактерій.

Іноді фосфоресценція м'яса може бути викликана фотобактеріями, такими як Photobacterium fischeri, Ph. ponticum, Ph. cyanophosphorescens та іншими подібними мікроорганізмами. Вони часто зустрічаються у природі та є причиною світіння світлячків, глибоководних риб тощо.

Обсіменіння м'яса фотобактеріями відбувається в охолоджувальних або холодильних камерах. Причиною їхнього розвитку стає підвищена вологість, температура від 5 до 30° С та рН м'яса вище 5,6. Ці бактерії не мають токсичних властивостей, окрім цього, при ознаках псування світіння одразу припиняється. Тому деякі фахівці вважають світіння м'яса одним з показників відсутності гнильних мікроорганізмів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То куряча душа !
Відповісти
"Досить часто для подовження терміну придатності різноманітних продуктів використовують суміші фосфатів, які місять у собі солі фосфорних кислот. Через це м'ясо справді може світитися у темряві. Якщо ж воно сяє яскраво, то це означає, що при обробці використали неправильний склад фосфатів". БРЄД СОБАЧИЙ. фосфати не світяться в темноті . очевидна люмінісценція. причина може бути різна. найбільш імовірна - обробка мяса антисептиком (А НЕ ФОСФАТАМИ) на виробництві і подальша обробка хлорним розчином в магазині. продукт окиснення має люмінісцентне світіння. Я Б ТАКОГО МЯСА НЕ ЇВ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні