Стало відомо, скільки заробляють судді КСУ

1
4
Стало відомо, скільки заробляють судді КСУ
За 10 місяців 2020 року на виплату зарплати одного судді Конституційного суду України витрачено близько 2,5 млн грн. Середній розмір зарплати судді Конституційного суду України – 254 тис грн на місяць. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Видатки Конституційного суду України – це не лише винагорода суддів, а й видатки на забезпечення організаційного, аналітичного, юридичного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення, тобто здійснення конституційної юрисдикції в Україні", – зазначили у КСУ.

Заробітня плата суддів відрізняється. На суму впливають стаж роботи, науковий ступінь, перебування на адміністративній посаді в суді та робота, що передбачає доступ до державної таємниці. Окрім того, суддя Конституційного суду має право на виплату вихідної допомоги в разі відставки.

Фінансування Конституційного суду України за 10 місяців 2020 року коштувало державі 211 млн грн, а за весь 2019 рік – 254 млн грн.

Заяву депутатки від "Слуги народу" Галини Янченко назвали у КСУ некоректно. Нардепка говорила, що утримання одного судді цього органу обходиться державі в 21 млн гривень на рік. Державний бюджет на 2020 рік передбачає фінансування Конституційного суду України у розмірі 314,5 млн грн. В КСУ зазначили, що не можна просто розділити цю суму на 15 суддів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хабарі врахували?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні