--> Повідомили, у яких районах Волинської області перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Повідомили, у яких районах Волинської області перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ

0
0
Повідомили, у яких районах Волинської області перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ
За даними епідеміологічного нагляду за гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), протягом останнього тижня в області захворіли понад 5,6 тис. волинян, із них 33 % – це діти віком до 17 років (1,8 тис.). Близько 1 % від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Показник захворюваності в нинішньому епідемічному сезоні вищий від показника за аналогічний період минулого року на 10 %. На сьогодні він становить 544 на 100 тисяч населення і вищий від середнього по Україні на 17 %.

Епідемічний поріг в цілому по області не перевищено. Проте зареєстровані локальні перевищення у Володимир-Волинському районі (на 35 %), Луцькому районі (на 17 %) та Локачинському районі (на 12 %).

Перевищення епідемічного порогу захворюваності свідчить про типовий та очікуваний для даної пори року підйом захворюваності.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіли близько 41,6 тисяч мешканців області, що на 6,7 тис. більше ніж попереднього сезону.

За даними Центру громадського здоров’я, циркуляцію вірусів грипу в Україні на сьогодні не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону в області вакциновані 1255 осіб, із них 517 – це особи із групи ризику.

Для того, щоб уникнути зараження ГРВІ та грипом в період сезонного підйому захворюваності та навіть під час епідемії, важливо дотримуватись простих правил:

1.Уникати скупчень людей, аби зменшити кількість контактів, оскільки хворий є заразним навіть до появи симптомів.
Користуватися одноразовими масками. Маска ефективна лише тоді, якщо вона прикриває рот і ніс, як тільки вона стане вологою чи забрудниться – її потрібно замінити.

2.Користуватися одноразовими паперовими серветками і рушниками – як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження.

3.Прикривати рот і ніс під час кашлю та чхання, аби запобігти поширенню інфекції.

4.Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, оскільки віруси можуть залишатися активними впродовж кількох годин після перебування у приміщенні хворої людини.

5.Повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам перебігу хвороби та її ускладненням.

6.Регулярно мити руки, оскільки інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей.

7.Щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.
Вакцинуватися можна впродовж всього сезону. Всупереч поширеному
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні