Правильний вибір розміру ліжка – запорука якісного сну!*

0
-4
Правильний вибір розміру ліжка – запорука якісного сну!*
Вибір нового ліжка — непроста і відповідальна справа. І якщо невдалу підстилку ще можна прикрити хорошим ортопедичним матрацом, щоб нормально висипатися, то з кволим корпусом і негарним узголів’ям меблів вам доведеться миритися до кінця їхніх днів. Як врахувати всі нюанси і де знайти дійсно хороші двоспальні ліжка з дерева, пише 032.ua - Сайт міста Львова.

Як вибрати ліжко — найкращі матеріали

Справжня «класика жанру» — вироби з масиву широко представлені як в елітних, так і в недорогих лінійках практично всіх виробників меблів. Дерев’яні ліжка абсолютно натуральні і екологічні, ніколи не виходять із моди і здатні надати будь-якій спальні затишний вигляд. Різні породи лісу, з яких виготовляються меблі, мають свою колірну гаму і текстуру, тому підібрати відповідний до інтер’єру варіант зовсім не складно.

Найміцніші і довговічні ліжка виготовляються з твердих порід деревини:

  • дуб;

  • бук;

  • ясень.



Хоча тут є свої нюанси. Наприклад, ясен боїться різких перепадів температур, а дуб і бук можуть тріснути від сильних ударів. Крім того, обробка твердих сортів деревини — технологічно складний і затратний процес, що відображується на вартості готових виробів.

Деревина хвойних порід (сосни, ялини) і вільхи називається м’якою. Працювати з нею — одне задоволення, тому такі ліжка коштують недорого. Та, на жаль, легкий і піддатливий масив не витримує сильних механічних навантажень, а при ударах на його поверхні залишаються вм’ятини. Таке ліжко прослужить не так довго, як виріб із твердої породи деревини, зате його легко можна буде відновити при незначних пошкодженнях.

Ще дешевше обходяться меблі зі щита, для виробництва яких використовуються теж натуральні, але склеєні бруски. За своїми характеристиками такі ліжка мало в чому поступаються дерев’яному масиву і навіть мають деякі переваги — менше реагують на зміну вологості, а тому рідше тріскаються «по живому».

Переваги ліжок з дерева:

  • красивий зовнішній вигляд;


  • екологічність і натуральність;


  • висока міцність і довгий термін служби — особливо у твердих сортів деревини;


  • нормально переносять багаторазове складання/розкладання;


  • адекватна вартість.



Основні недоліки:

  • велика вага;


  • необхідність підтримки постійної температури і вологості в приміщенні — втім, в спальні це нескладно.



Найнижчі ціни (і, відповідно, якість) у ліжок, зроблених із замінників дерева: МДФ, фанери і ДСП. З цієї трійці тільки MDF-плити можна вважати умовно нешкідливими.

Решта пресованих матеріалів часто мають високий клас емісії, тобто виділяють в повітря отруйні випаровування формальдегідів. При покупці таких меблів обов’язково потрібно вимагати гігієнічний сертифікат, щоб переконатися в їхній безпеці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні