У Німеччині переписали Біблію - для молодого покоління

1
-19
У Німеччині переписали Біблію - для молодого покоління
Новий варіант Святого Письма називають Біблією для нинішнього покоління Z, більш звиклого до сучасності і технологій.

21 січня в Німеччині закінчили роботу над проектом "Базова Біблія" (BasisBibel). Люди, які працювали над Писанням, пояснюють: все заради нових поколінь, пишуть Коментарі.

В "молодіжній" Біблії налічується 2000 сторінок.

Багато хто, кому було відомо про роботу над такою Біблією, хвилювалися, що її пошматують або зовсім перепишуть. Проте, "молодіжне" Письмо складається з двох тисяч сторінок. Вся різниця полягає в стилі оповіді, а також довжині речень. У всій книзі навряд чи знайдуться речення, що були б довші 16 слів. В цілому від скорочення найбільше "постраждав" Новий Заповіт - на 15%.

Також "Базова Біблія", яку ще називають Писанням для інтернет-користувачів, відрізняється кількістю виносок. У попередніх варіантах укладачі не обтяжували себе поясненнями, що значили золото, ладан і смирна як дари немовляті Ісусу, або ж не уточнювали місцезнаходження багатьох міст та інших географічних об'єктів.

У новому варіанті Біблії таке є. Як же саме змінився стиль оповіді? Приблизно в такому варіанті тепер пропонують дізнатися про вагітність Діви Марії: "Марія і Йосип ще ніколи не спали один з одним. І тут з'ясувалося, що Марія чекає дитину. Йосип був засмучений, тому що він не знав ще, що ця Дитина від Бога. Йосип сумував, але не хотів зганьбити Марію..."

"Над підсумковим варіантом" молодіжного Письма "працювала команда з понад 1100 осіб. Разом з цим постійно проводилися опитування серед молоді з приводу "засвоюваності" тексту. За "Базову Біблію" в друкованому варіанті просять чимало - від 25 до 148 євро.

Найдорожчим екземпляром називають спеціальний лімітований випуск, при цьому не уточнюючи, чим же він відрізняється.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в біблії сказано що її неможна переписувати і щось в ній змінювати тому що це гріх!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні