У Нідерландах суд наказав негайно скасувати комендантську годину

0
-13
У Нідерландах суд наказав негайно скасувати комендантську годину
Суд у Гаазі у вівторок ухвалив, що комендантська година, впроваджена у Нідерландах 23 січня для боротьби з коронавірусом COVID-19, має бути негайно скасована, повідомляє Суспільне телерадіомовлення Нідерландів, інформує InterFax-Україна.

Відповідний позов був направлений до суду громадським об'єднанням Viruswaarheid ("Правда про вірус").

Суд назвав міру впровадження комендантської години у відповідності із законом про надзвичайний стан "суперечливою". Впровадження комендантської години обговорювалося в парламенті заздалегідь, тобто питання "терміновості", наявність якої необхідна для застосування закону про надзвичайний стан, не було.

"Суддя взяв до уваги той факт, що є пандемія, що є вірус, який також мутує, а також що є великий тиск на систему охорони здоров'я. Це час великих тривог і складних рішень. Але і заходи, особливо такі масштабні як комендантська година, повинні мати законну підставу", - заявив представник суду.

За даними ЗМІ, уряд може подати апеляцію на рішення суду.

Комендантська година була впроваджена 23 січня. Цей захід планувалося скасувати 10 лютого, проте уряд після отримання парламентського схвалення продовжив дію комендантської години до 3 березня.

Впровадження такого заходу викликало з боку противників локдауну хвилю протестів, які супроводжувалися зіткненнями з поліцією.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні