--> Грузинський суд постановив заарештувати лідера найбільшої опозиційної партії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Грузинський суд постановив заарештувати лідера найбільшої опозиційної партії

0
3
Грузинський суд постановив заарештувати лідера найбільшої опозиційної партії
Тбіліський міський суд у середу 17 лютого постановив заарештувати Ніку Мелія, лідера найбільшої грузинської опозиційної партії "Єдиний національний рух".

Про це повідомляє Європейська правда.

Суд змінив запобіжний захід щодо опозиціонера із застави на арешт, задовольнивши клопотання Генпрокуратури.

Раніше Мелія відмовився виплатити заставу, обрану йому судом як запобіжний захід. Парламент, задовольнивши клопотання прокуратури, зняв з нього депутатську недоторканність.

Ніка Мелія звинувачується в організації та керівництві груповим насильством на акції протесту перед будівлею парламенту, а також участі в ній - у справі про заворушення 20 червня 2019 року.

Лідери опозиційних партій разом з Мелія провели всю ніч у офісі "Єдиного національного руху". Очікувалося, що міністерство внутрішніх справ вночі виконає рішення суду про взяття опозиціонера під варту, але цього не трапилося. Арешт Мелії може загострити напружену політичну ситуацію в країні.



У ніч на 21 червня 2019 року поліція брутально зачистила акцію протесту, яка зібралась після того, як у стінах грузинського парламенту відбувся захід Міжпарламентської асамблеї православ’я, голова якої, російський депутат від КПРФ Сергій Гаврилов, розсівся у спікерському кріслі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні