В Україні заборонять продаж ліків особам до 18

1
-4
В Україні заборонять продаж ліків особам до 18
Голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що депутати планують зареєструвати у Верховній Раді законопроект про заборону продажу ліків неповнолітнім. Про це в п'ятницю, 19 лютого, він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Буде зареєстровано законопроект, який заборонить продаж ліків дітям до 18 років і рецептурних і безрецептурних. Про вітаміни і БАДи ми зараз не говоримо, тому що це не ліки", - сказав Радуцький.

Він зазначив, що остаточно не вирішено, яке покарання буде передбачатися за продаж ліків дітям, втім, сказав, що одна з пропозицій: прирівняти до покарання за продаж фальсифікованих ліків.

"У нас ще є суперечка, наскільки жорстким має бути покарання. Воно повинно бути, і нести слід адміністративну та кримінальну відповідальність, але за термінами ще не скажу", - додав голова комітету.

Згідно зі статтею 321 Кримінального кодексу України, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів караються позбавленням волі від п'яти до восьми років. За ці ж дії, вчинені повторно - від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Радуцький пояснив необхідність таких обмежень низкою випадків, що сталися напередодні, коли діти труїлися медичними препаратами, які, за даними поліції, купили в аптеці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідіоти! Всі мозги прокурили. Понаймали собі гувернанток, нянь і починають якиїсь ідіотизм творити. Швидка на прості виклики вже не їзде, а коли в хаті живе мати і її дитина, що тоді робити. Може тоді Зеленський в аптеку збігає???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні