Розслідують факт зливу нечистот Володимир-Волинської птахофабрикою. ФОТО. ВІДЕО

0
3
Розслідують факт зливу нечистот Володимир-Волинської птахофабрикою. ФОТО. ВІДЕО
Поліцейські допитали свідків у кримінальній справі щодо зливу ймовірних нечистот із полів фільтрації Володимир-Волинської птахофабрики за територію відстійників. Виявив це і звернувся до поліції місцевий мешканець Тарас Сватко.

Мешканець Володимира-Волинського Тарас Сватко виявив злив рідини з полів фільтрації птахофабрики за межами підприємства 24-го лютого. Чоловік з відповідною заявою звернувся до поліції. Сьогодні, 3-го березня, давав покази. Бачив як невідомі особи через помпу, яка була за парканом, через шланг зливали нечистоти у сторону поля. Трубу, якою відкачували нечистоти, протягнули на відстань близько кілометра. Від напору рідини, яку зливали, утворилася яма, пише Суспільне.

На місце події викликав поліцію, приїхали місцеві жителі та екологи.

Поліцейські на місці встановили двох осіб, вилучили знаряддя, завдяки якому було помпування. Вилучили транспортний засіб та наклали арешт, - каже керівник Володимир-Волинського райвідділу поліції Василь Майданюк.

Проби ґрунту на місці скиду нечистот за територію відстійників відбирав еколог Андрій Тинчук. Як тільки екологи отримають результати – передадуть їх правоохоронним органам. Тоді ж встановлюватимуть розмір завданих збитків.

Керівниця відділу комунікацій ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" Дарія Поддубецька каже, що викачуванням нечистот займалася підрядна організація, з якою уклали відповідний договір. Нині договір не розірваний. Який саме підрядник виконує ці роботи, - жінка не назвала.

За фактом ймовірного забруднення чи псування земель поліцейські відкрили кримінальне провадження. За це передбачене покарання у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

Також 9-го березня у Держекоінспекції Волині запланували комплексну перевірку Володимир-Волинської птахофабрики, - розповів директор Олександр Кралюк.

Нагадаємо, 2019 року поліція Володимир-Волинського району розпочала розслідування щодо діяльності птахофабрики за цією ж статтею – забруднення земель. Місцевий житель Тарас Сватко звертався до правоохоронців через злив на поля фільтрації рідини з кров’ю. Зі слів начальника райвідділу поліції Василя Майданюка, слідство триває досі. Каже: чекають результатів експертизи від Київського науково-дослідного інституту.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні