Депутати Луцькради сперечалися за ремонт луцьких дворів та доріг у прямому ефірі. Деталі. ВІДЕО

0
4
Депутати Луцькради сперечалися за ремонт луцьких дворів та доріг у прямому ефірі. Деталі. ВІДЕО
Депутат Луцької міської ради, голова фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер пропонує створити публічний перелік доріг та прибудинкових територій, які ремонтуватимуться за принципом черговості.

Про це він сказав у програмі "Відкрита влада. Місто" в ефірі ТРК "Аверс".

Гостями студії також були депутати Луцької міської ради від інших політсил: Роман Бондарук – голова фракції "Слуга народу", Вікторія Майборода – голова фракції "За Майбутнє", Володимир Пшибельський – депутат від ВО "Свобода", Олександр Козлюк – голова фракції ВО "Батьківщина", Алла Доманська – депутатка від "Європейської Солідарності".

Зі слів Тараса Шкітера, у Луцьку є дороги й прибудинкові території в жахливому стані, вони потребують негайного ремонту, проте ремонтуються зовсім інші двори. Тому депутат закликав об'єднатися в цьому питанні – створити комісію, яка проведе аудит і сформує перелік ділянок, що потребують ремонту, який ґрунтуватиметься на черговості.



Ця тема викликала гарячу дискусію під час ефіру.

Нагадаємо: затвердження графіків черговості ремонту дворів та вулиць – це один із п'яти пріоритетів "СВІДОМИХ" в Луцькраді, які задекларував лідер команди Андрій Покровський.

Голова фракції "Слуга народу" Роман Бондарук наголосив, що порядок ремонту вулиць і прибудинкових територій був затверджений ще в 2015 році. Натомість Тарас Шкітер зауважив, що того переліку не дотримуються і він не виконується. У відповідь Роман Бондарук зазначив, що не виконується через відсутність грошей.

"Він не виконується у зв'язку з тим, що немає стільки коштів. Для того, щоб забезпечити виконня ремонту затверджених територій, потрібно більше, мабуть, двох мільярдів гривень. Просто бюджет не дозволяє, тому він не виконується", – пояснив голова фракції "Слуга народу".



Коли у 2015 році укладався перелік доріг та прибудинкових територій, які потребують ремонту, теперішній голова фракції ВО "Батьківщина" Олександр Козлюк був депутатом Луцькради і брав участь у його формуванні. Він розповів, що планували не доповнювати й не змінювати список. Але довелося вносити корективи. Адже коли стояв вибір між житловим масивом на 20-30 багатоповерхівок та вулицею на 20 хат, на ремонт яких потрібні однакові кошти, потрібно було визначати, що важливіше.

"Десь є першочерговість, десь дійсно треба переступити через правила, але підійти до тієї ситуації, яка дійсно є кричущою", – додав він.

Тарас Шкітер також зауважив, що за минулої каденції були випадки, коли, попри затверджений перелік, людям, які були ближче до керівництва, ремонтували дороги. Олександр Козлюк погодився, що іноді було й таке.

Депутат від ВО "Свобода" Володимир Пшибельський підтримав пропозицію Тараса Шкітера щодо створення публічного переліку доріг та дворів, які потребують ремонту.

"Ця проблема стоїть гостро... Потрібно придумати разом прозорі правила, і висвітлювати публічно перелік", – сказав він.

Проте, зі слів Романа Бондарука, бюджет дозволяє відремонтувати лише визначену кількість доріг та дворів, а інші містяни, які теж хочуть ремонту, будуть звинувачувати владу, що вона цього не робить.

Голова фракції "За Майбутнє" Вікторія Майборода слушно зауважила, що до Луцька приєдналися нові території. І в приєднаних громадах теж достатньо проблемних ділянок. Тож вже сьогодні є доручення міського голови, відповідно до якого старости мають подати перелік прибудинкових територій та доріг, які перебувають в найгіршому стані.

"Буде створена комісія, і ми матимемо можливість вивчити і визначити, яку частину дороги чи прибудинкової території ми будемо робити першочергово", – повідомила вона.

Зі слів Тараса Шкітера, у команди Громадянського Руху "СВІДОМІ" є пропозиції, як забезпечити дотримання виконання затвердженого переліку ремонтів. Знаючи, яким є цьогорічний бюджет, можна розрахувати, скільки грошей можна виділити на дороги і на двори. Якщо ж з'явиться якась екстраординарна ситуація і забракне коштів, то варто відмовитися від якихось другорядних витрат і перекинути гроші на двори.

"Я думаю, люди це оцінять", – зазначив голова фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ".




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні