Xiaomi через суд домоглися скасування санкцій у США

0
-3
Xiaomi через суд домоглися скасування санкцій у США
Федеральний суд у США тимчасово скасував заборону адміністрації на інвестиції в китайську технологічну компанію Xiaomi. Про це в суботу, 13 березня, повідомляє Reuters.

Зазначається, що Федеральний суд США тимчасово припинив дію заборони від міністерства оборони США, який обмежував інвестування та співробітництво з китайським виробником смартфонів Xiaomi.

Суддя Рудольф Контрерас, оголошуючи вердикт, поставив під сумнів січневе рішення Пентагону про внесення Xiaomi в чорний список через зв'язки з китайськими військовими. Суддя заявив, що переконливо продемонструвати такі зв'язки в поданих раніше в суд документах не вдалося.

Нагадаємо, в січні 2021 року ще при колишньому президенті США Дональду Трампу виробник смартфонів Xiaomi і ще вісім китайських компаній були внесені в чорний список. Причиною назвали те, що компанія Xiaomi пов'язана зі збройними силами Китаю.

Під санкціями передбачалася заборона на будь-які фінансові операції з США з китайським виробником смартфонів. Також американські компанії повинні були продати свої частки в Xiaomi.

В результаті китайці подали в суд Вашингтона і заявили, що таке рішення влади США було незаконним, оскільки вони не надали ніяких переконливих доказів про причетність Xiaomi до спецслужб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні