--> ВР спростила розмитнення євроблях і знизила штрафи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ВР спростила розмитнення євроблях і знизила штрафи

0
4
ВР спростила розмитнення євроблях і знизила штрафи
Парламент України прийняв новий закон про розмитнення "євроблях" та істотно знизила штрафи за нерозмитнені машини на іноземних номерах. Про це повідомляє Korrespondent.net з посиланням на трансляцію засідання Верховної Ради.

Під спрощене розмитнення потрапляють транспортні засоби, ввезені фізичними особами на митну територію України до 31 грудня 2020 року та які перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

До другого читання закону встановили обмеження на спрощене розмитнення транспортних засобів, з року випуску яких пройшло більше п'яти років.

Так, за цією процедурою не можна розмитнити транспортні засоби, що відповідають кодам УКТ ЗЕД 8702 (ТС, призначені для перевезення 10 осіб і більше) і 8711 (мотоцикли, мопеди і велосипеди), на які раніше поширювалися положення цього документа.

Розмитнити можна тільки автомобіль однієї категорії на одну людину (один легковий, один вантажний, один причіп). Авто має відповідати екологічним стандартам не менше Євро2 і не походити з країни-агресора.

Документ пропонує протягом 180 днів з моменту набрання чинності розмитнювати автомобілі за такою формулою: Ставка = ставка базова + Vе + Fе

Тут ставка базова - ставка податку в євро за один транспортний засіб, який визначається виходячи з кількості років, що минули з року виготовлення машини, до року визначення ставки податку. Vе - ставка податку в євро за одну штуку транспортного засобу.

Вона визначається множенням об'єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння в кубічних сантиметрах на коефіцієнт, який становить:

0,25 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - для авто з об'ємом двигуна внутрішнього згоряння до 2000 куб. сантиметрів (включно);
0,2 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - з об'ємом двигуна від 2001 куб. сантиметрів до 3000 куб. сантиметрів (включно);
0,25 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - з об'ємом двигуна від 3001 куб. сантиметрів до 4000 куб. сантиметрів (включно);
0,35 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - з об'ємом двигуна від 4001 куб. сантиметрів до 5000 куб. сантиметрів (включно);
0,5 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - з об'ємом двигуна більше 5000 куб. сантиметрів.

Крім того, в цій формулі Fе - ставка податку в євро за одну одиницю транспортного засобу.

Вона становить для транспортних засобів:

оснащених двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механізмом - 0,0 євро;
оснащених двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) - 100 євро;
оснащених двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механізмом або двигуном внутрішнього згоряння з запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) та електричним двигуном (одним або декількома) - 0,0 євро.

Також, згідно з новим законом, учасник бойових дій може розмитнити євробляху за новою процедурою протягом 270 днів, за умови документального підтвердження його перебування понад 90 днів безпосередньо на території проведення операції Об'єднаних сил з дня набрання чинності закону.

Закон набирає чинності наступного дня після опублікування, а вводиться в дію через один місяць з дня набрання ним чинності.

Також у четвер, 15 квітня, за позачерговому засіданні народні депутати суттєво знизили штрафи за нерозмитнені "євробляхи".

Документом вносяться зміни до Митного кодексу. Закон знижує штраф за незаконне перебування авто в Україні зі 170 тисяч гривень до 8,5 тисячі гривень. Після сплати штрафу можна або вивезти авто за кордон, або розмитнити його в Україні.

Автомобілі повинні бути особистого користування, які були у використанні і з року випуску яких пройшло більше п'яти років, та які класифікуються за товарними позиціями 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни) згідно з УКТ ЗЕД. Йдеться про авто, які станом на 31 грудня 2020 року перебували в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Пільгове митне оформлення не поширюється на:

транспортні засоби, спеціально призначені для пересування по снігу,
спеціальні автомобілі для перевезення спортсменів на майданчики для гри в гольф та аналогічні транспортні засоби,
моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні