Рада прийняла закон про інститут старост

0
3
Рада прийняла закон про інститут старост
Парламент України на позачерговому засіданні в четвер, 15 квітня, прийняв закон про розвиток інституту старост. За законопроект №4535 проголосували 239 народних обранців. Про це повідомляє Korrespondent.net з посиланням на онлайн-трансляцію Верховної Ради.

Згідно з прийнятим документом, староста представляє інтереси жителів окремого округу, комунікує між владою і суспільством населеного пункту. Він організовує різні заходи у своєму окрузі, розглядає проблеми жителів і пропонує варіанти їх вирішення.

Кандидатуру старости вносить на розгляд сільської, селищної або міської ради сільський, селищний чи міський голова за результатами громадського обговорення.

Округ старости утворюється відповідною сільською, селищною, міською радою в складі одного або декількох населених пунктів (крім адмінцентру територіальної громади), на території якого (яких) проживають не менше як 500 осіб.

Закон набирає чинності наступного дня після його опублікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні