Схвалили і пропали? Як працює ПриватБанк із держпрограмою «доступні кредити для бізнесу»

1
-2
Схвалили і пропали? Як працює ПриватБанк із держпрограмою «доступні кредити для бізнесу»
Державна програма «Доступні кредити 5-7-9% була запроваджена за ініціативи Президента України та Кабінету Міністрів з метою підтримки малого та середнього бізнесу, однак не все так райдужно.

До редакції «Волинь 24» звернувся підприємець, який забажав залишитись «інкогніто» і розповів про свій невтішний досвід із цією державною програмою. З його слів:

«Кредит під 7% для мого підприємства схвалили, але на фінальному етапі, коли вже готувались документи на підпис, представники ПриватБанку «випарувалися». Причину не пояснили, як діяти далі не зрозуміло, адже кредит за держ. програмою мені погодили.»

Як інформує Міністерство Фінансів України, «ПриватБанк» - лідер по загальних обсягах виданих кредитів в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%”. ПриватБанк профінансував бізнес на 1,12 мільярди гривень по кредитах «інвестиційні цілі» та на 1,51 мільярда гривень по «антикризових кредитах».

Чому ж тоді так не пощастило підприємцю, який до нас звернуся? Наша редакція направить офіційний інформаційний запит із цим питанням до головного офісу «ПриватБанку» у Волинській області.
Щоб не пропустити подальший розвиток подій стежте за «Волинь24».

Варто зазначити:

«ПриватБанк» – найбільший за розмірами активів український банк. Станом на 01.01.2021 року обсяг активів банку склав 386,8 млрд грн. За підсумками 2020 року, «приват» перерахує 80% чистого прибутку в розмірі 19,4 млрд грн на виплату дивідендів до держбюджету. Також він входить до переліку системно важливих банків.

Однак, не пройшло й десяти років після «Націоналізації» «ПриватБанку», як його вже планують продати. Про це в інтерв'ю GlobalCapital заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

"Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Ми сподіваємося, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських держбанках.

Згідно з нашими планами, скоро на продаж буде виставлено найбільший банківський актив України - Приватбанк. Ми вважаємо, що приватизація Приватбанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США і ЄС", - розповів Шевченко.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для чого продавати "курку яка несе золоті яйця"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні