--> У столиці Туреччини назвуть вулицю на честь волинянина | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У столиці Туреччини назвуть вулицю на честь волинянина

0
2
У столиці Туреччини назвуть вулицю на честь волинянина
В Анкарі вулицю, де розташоване посольство України, назвуть на честь українського вченого Агатангела Кримського.

Про це написав посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Турецька сторона дала позитивну відповідь на звернення щодо перейменування однієї з вулиць столиці на вулицю ім. Агатангела Кримського, 150-річчя з Дня народження якого відзначаємо цьогоріч.

Відтепер вулиця, на якій знаходиться Посольство України, носитиме його ім’я. Залишились лиш деякі формальності.

Також у центрі Анкари, в одній із найпрестижніших локацій столиці Туреччини, незабаро відкриють Український парк, який зараз на стадії впорядкування. Рішення місцевої влади про його створення також прийнято.

Як відзначив пан посол, їхня мета «Більше України в Туреччині» продовжує наповнюватися змістом. Особливо приємно, що це відбувається напередодні 30-річчя Незалежності України.

Агатангел Кримський - український історик, мовознавець, вчений, орієнталіст, письменник і перекладач, поліглот, один з організаторів Академії наук України. Народився у Володимирі-Волинському, походив з вихрещених кримських татар. Ім'я вченого носить Володимр-Волинський педагогічний коледж.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні