--> 7 міфів про вуглеводи під час схуднення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

7 міфів про вуглеводи під час схуднення

0
-6
7 міфів про вуглеводи під час схуднення
Боязнь вуглеводів часто заважає повноцінно худнути і правильно харчуватися. Міфи і забобони про вуглеводи варто розвінчати раз і назавжди.

Дієтолог Тетяна Дік розвінчала для РБК-Україна найголовніші «страшилки», пов'язані з вуглеводами. ⠀

1. Вуглеводи - це основа раціону, і складати вони повинні 45-60% калорійності в цілому. Треба розрахуавти, скільки їх потрібно для вашої ваги, враховуючи дефіцит для схуднення.

2. Їсти вуглеводи можна і потрібно ввечері. Організм має потребу у них завжди! Просто важливо дотримуватися норми споживання необхідної вам, і рівномірно розподіляти їх на кожний прийом їжі.

3. Від вуглеводів не повніють. Вагу набирають від їх надлишку і надлишку калорій в цілому.

4. Вуглеводи можна і треба їсти разом з білками, жирами. Віокремлювати складові їжі не потрібно. Та й не вийде особливо, оскільки в кожному продукті, хоча б у мінімальній кількості, але є і білки, і жири.

5. Складні вуглеводи - це не тільки гречка. Це всі крупи, а також картопля, макарони, хлібці, хліб з висівками і т.ін.

6. Фрукти їсти не просто можна, а треба. Знову ж таки - важлива міра. Рекомендовано вживати не більше 400-600 г на добу.

7. Діабетикам і людям з інсулінорезистентністю теж не варто виключати вуглеводи. Натомість варто звернути увагу на їх якість, тобто їсти складні вуглеводи і мінімізувати, а краще взагалі прибрати швидкі. Адже лікування і профілактика ІР - це зниження ваги, а не виключення вуглеводів з раціону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні