Що робиться з курсом долара: українцям купувати чи продавати валюту

0
3
Що робиться з курсом долара: українцям купувати чи продавати валюту
Долар в Україні націлився на річні антирекорди. Сайт "Сьогодні" запитав у економістів і фінансових аналітиків, як вести себе з валютою в таких умовах, щоби не втратити заощадження.

Андрій Шевчишин, керівник відділу аналітики ГК Forex Club

Зараз саме час купувати валюту, що дешевшає. Але за умови, що ви інвестуєте в неї "в довгу", на рік і більше.

Експерт нагадав, що, за базовим сценарієм Нацбанку, гривня може подешевшати до кінця року на 3,6% порівняно з середньомісячним курсом 2020 року, за песимістичним сценарієм – на 16,4%, тобто до 28,3 або 31,8 грн/долар.

Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру

Його порада: заробляти на короткострокових гривневих депозитах (1-2 місяці), а не на курсі долара. При цьому експерт упевнений, що гривня не дорожчатиме не тільки в червні, але і в липні. Тому така тактика буде актуальною і в середині літа.

Олег Пендзин, член Економічного дискусійного клубу

Економіст рекомендує моніторити ринок як продавцям, так і покупцям готівкової валюти. На тлі падіння долара розкид курсу став більше, тому можна знайти найвигідніший. Це особливо актуально при купівлі значних сум – від 500 доларів.

Нагадаємо, аналітики Bank of America вважають, що середньорічний курс 2021 року становитиме 27 грн/дол. А от аналітики S&P Global Ratings не такі оптимістичні, їхній прогноз – 29,5 грн на кінець 2021 року (середньорічний курс не наданий).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні