Чому не можна стримувати емоцій

0
-4
Чому не можна стримувати емоцій
Дитину виховують в заборонах на вираз емоцій: «Не плач», «не кричи», «не бігай», «не шуми», «сиди тихо і спокійно», «не гримасуй». Також батьки забороняють проявляти гнів, лють і агресію.

Про це пише АТС.

Будь-яка емоція - це енергія. Згідно із законом збереження енергії, вона нікуди не зникає. Тому можна придушити вираження емоції, але не можна її знищити. Вона залишається жити глибоко в людині, будучи не проявленою і не зникає до тих пір, поки не буде виражена зовні.

Кожна емоція по-своєму переживається нашим тілом. Від радості - «розпирає груди», від образи - «в грудях все стислося», від відрази - «живіт вивертає», від сорому - хочеться «згоріти», а від страху - «живіт зводить». Емоція завжди вимагає вираження мімікою лицьових м’язів, жестами та рухами корпусу.

Але для вираження емоції необхідна і енергія, що забезпечується глибоким диханням. Тому для нормального вираження емоцій необхідні вільний, пластичний стан м'язів обличчя і всього тіла, а також легке і глибоке дихання.

Якщо ж ми стримуємо зовнішнє вираження наших емоцій, приховуємо їх від людей, то досягаємо цього, лише блокуючи їх вираження власними м'язами. Якщо якесь почуття дуже сильне і ми довго і давно його стримуємо - формуються м'язові блоки, які в свою чергу порушують всю роботу відповідного сегмента тіла, а не тільки вираз конкретного почуття.

Це часто супроводжується схильністю до простудних захворювань. В основі блокування дихання лежить неусвідомлений страх отримати такий потік енергії, який проб'є всі м'язові блоки і емоції вийдуть назовні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні