Як швидко заснути: поради психолога

4
1
Як швидко заснути: поради психолога
У кожного хоча б раз в житті була ситуація, коли хочеться спати, але заснути не виходить. Мільйони людей у світі страждають від безсоння і не можуть знайти справжню причину.

Про це пише Обозреватель.

Нестабільний режим життя провокує безсоння, адже у організму повинна бути своя система регуляції. Якщо прокидатися і лягати в один час кожен день, внутрішній годинник буде підтримувати регулярний графік. Дорослим потрібно спати 7-9 годин.

Коли люди знаходяться в стресі, їм важко засинати. Експерти підкреслюють, що йога позитивно впливає на якість сну. Медитація також розслабляє мозок, допомагає позбутися від зайвих думок і тривоги.

Їжа перед сном впливає на якість сну. Високовуглеводні страви порушують здоровий нічний відпочинок. Жирну і важку їжу слід вживати за 4-5 годин до сну.

Слухайте розслабляючу музику, адже це значно покращує сон. Лікарі радять залишити в плей-листі спокійні пісні, які будуть боротися з безсонням.

Фізична активність є корисною для здорового і повноцінного сну. Вправи протягом дня допоможуть подолати стрес, але важливо дотримуватися звичного навантаження і не перестаратися.

Вимкніть всі гаджети на ніч. Деякі люди дуже чутливі до гаджетів, які погано впливають на сон. Телевізор, смартфон та інші пристрої випромінюють синє світло, яке в темряві погано впливає на мозок і очі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороший, пігодинний секс - тільки ніжно і самовіддано. А потім сон, як у маківці. Спробуйте?
Відповісти
У кожного, звичайно, свої методи, методи боротьби з безсонням. Але особисто я врятуюсь перевіреним засобом, таблетками Альпетонін. Приймаю за 20 хвилин до сну і жодних проблем із засинанням немає.
Відповісти
З віком почала погано спати, зовсім мало. Буває, що тільки під ранок засинаю. Добре, якщо наступного дня можна дозволити собі поспати довше, а якщо ні, то дуже погано почуваюся наступного дня. Терапевт мені порадив Альпетонін пропити для нормалізації сну. Звикання немає, ніяких побочок теж не відчуваю, вдень почуваюся добре, немає знесиленості, сонливості, голова не болить.
Відповісти
Я раніше пила чай із м'ятою, потім набридло. Та й особливо він не допомагав боротися з безсонням. Купила Альпетонін для цього. Допомагає швидко заснути та легко прокинутися на ранок.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні