Як вберегтися від укусу змії та надати першу медичну допомогу

0
-5
Як вберегтися від укусу змії та надати першу медичну допомогу
Плазуни розпочинають свою активність у квітні-травні та восени. Проте влітку, через спеку змії починають менше рухатися і люди їх просто не помічають під ногами. Від початку року через укуси змій постраждали понад 20 людей.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Для того, аби захиститися від укусів змій під час прогулянок лісом, варто одягати високі черевики, довгі штани, які рекомендується заправляти у взуття.

Обов’язково перевіряйте місце, де збираєтесь відпочити. Постукайте палицею по пеньку, поваленому стовбурі дерева чи каменю, на який збираєтесь сісти.

Що робити, якщо змія таки вкусила?

Якщо ж від укусу вберегтися не вдалося, потрібно відразу їхати до лікарні.Якщо ви запам’ятаєте змію, яка вас вкусила, це допоможе лікареві знайти відповідну протиотруту та надати швидку та вчасну медичну допомогу.

Якщо до лікарні їх довго, варто надати медичну допомогу на місці. Потрібно забезпечити постраждалому спокій та мінімум рухів, давати пити багато води, та обов’язково продизенфікувати рану.

Після укусу змії заборонено розрізати рану та висмоктувати отруту самотужки. Також не можна припікати рану та накладати джгут.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні