--> Tophype: невідомі секрети загибелі «Титаніка», від яких холоне кров. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Tophype: невідомі секрети загибелі «Титаніка», від яких холоне кров. ВІДЕО

0
6
Tophype: невідомі секрети загибелі «Титаніка», від яких холоне кров. ВІДЕО
«Титанік» вражав не лише своїми розмірами, але і внутрішнім виглядом. На кораблі була найрізноманітніша кількість кімнат: зал для читання, куріння та гімнастичні зали. Все це було створено для пасажирів першого класу, яких обслуговували десятки працівників та для яких грала жива музика.

Відвага працівників борту

Всього на борту лайнера було вісім музикантів, яких згадують багато людей, коли починається мова про загибель «Титаніка». Саме музиканти грали у той момент, коли «Титанік» йшов під воду. Один з пасажирів другого класу розповів, що у ту ніч було дуже багато героїчних вчинків, проте всі вони не зрівняються з вчинком музикантів, які розуміли, що жити їм залишилось не так довго, але не показували страх і грали до останнього. На жаль, нікому з восьми музикантів не вдалося вижити, але їх вчинок запам’ятають назавжди.

Якщо музиканти намагалися підбадьорити пасажирів, то інженери підтримували роботу корабля до останнього. Світло на кораблі повністю згасло лиш за декілька хвилин до того, як «Титанік» повністю пішов під воду. Серед інженерів теж немає тих, хто вижив. У них просто не було часу рятувати свої життя, адже вони мусили підтримувати світло на борту, щоб мати можливість передавати сигнали про допомогу. Всі 35 інженерів пішли на дно разом з «Титаніком».

Пожежа

Багато хто вважає, що під час зіткнення «Титаніка» з айсбергом, він пробив у палубі діру. Насправді ж, айсберг просто підірвав обшивку корабля, що могло бути спричинено пожежею. Багато експертів вважають, що пожежа у вугільному відділі почалася ще до того, як «Титанік» вийшов у океан і продовжувалася протягом декількох днів.

Спочатку така версія вважалась нісенітницею, проте вона підтверджується тим, що на фото в порту можна помітити великі сліди від сажі на обшивці корабля, що свідчить про пожежу. Також один з кочегарів розповідає, що протягом п’яти днів у шостій котельні відбувалась шалена пожежа. Кажуть, що це приховали, аби не ставити під загрозу авторитет компанії. Тому, після зіткнення «Титаніка» з айсбергом саме тим місцем, де була пожежа він і почав тонути. Експерти вважають, якби не було пожежі, обшивка корабля витримала б будь-яке зіткнення.

Передбачення загибелі «Титаніка»

Багато хто вважає, що загибель корабля була передбачена задовго до його рейсу в Америку. У 1898 році у Англії вийшла книга письменника Моргана Робертсона під назвою «Марність, або загибель Титана». На сторінках книги письменник детально описує крах корабля, який має неймовірну схожість з «Титаніком». Кількість деталей з книги, які в результаті збіглися з реальністю, вражають та дуже лякають.

Ось, для прикладу, декілька фактів з книги письменника, які є ідентичними до реальності:

1. Корабль має назву «Титан».
2. Рейс з Англії в Америку.
3. Пішов під воду у квітні 1912 року в Атлантичному океані.
4. Зіткнувся з айсбергом правим бортом.

Також, у книзі Робертсона зазначається така ж причина неймовірної кількості жертв, як і було насправді – нестача рятувальних шлюпок.

Можливо, письменник бачив майбутнє і хотів вберегти людей від смерті?

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні