Аваков йде у відставку: реакція міністерства та політиків

1
-4
Аваков йде у відставку: реакція міністерства та політиків
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який більш як сім років очолював відомство, 13 липня неочікувано написав заяву про відставку.

На рішення Авакова піти з посади, у міністерстві та серед політиків вже є перші реакції, які зібрали Факти.

Заступник глави МВС Антон Геращенко подякував Авакову за “можливість працювати разом, вчитися і робити добрі справи на користь України”. Разом з тим він заявив, що кандидатура Дениса Монастирського, яку запропонував президент, є одним з найкращих варіантів на заміну нинішньому главі МВС.

Також він не виключає, що залишиться працювати в МВС, якщо йому надійде така пропозиція.

А от радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив, що "з гордо піднятою головою" піде з МВС у разі відставки Авакова.

Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що причиною відставки Авакова було власне бажання міністра. Він сказав, що причини такого рішення поки невідомі.

Натомість нардеп від Слуги народу і екскандидат на посаду мера столиці Ірина Верещук припустила, що саме президент Володимир Зеленський запропонував Авакову піти у відставку. Крім цього, вона сумнівається, що наступник Авакова буде кращим.

Реакції від президента Володимира Зеленського або прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на заяву Авакова поки не було. Інші заступники глави МВС також поки не коментували його рішення.

Можливим наступником Авакова називають главу комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського, який представляє фракцію Слуга народу. Його кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленський. Монастирський погодився очолити відомство.

Заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук повідомила, що у Верховній Раді голосувати за відставку Авакова та призначення Монастирського будуть у четвер, 15 липня. За її словами, фракція підтримає кандидатуру Монастирського.

Глава фракції Давид Арахамія припустив, що кандидатуру Монастирського підтримають понад 300 народних обранців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Замена одних «новых лиц» на других ничего не изменит, пока не будет уничтожен сам мафиозно-олигархический «общественный строй». Дело в том, что каждый избираемый президент и Верховная Рада законодательно (!) наделяются правом по своему усмотрению «назначать» глав министерств и ведомств. Сам механизм «назначений» таков, что к будущим руководителям предъявляется минимум законодательно установленных требований (в законах так и написано: «президент назначает»; он и назначает друзей и кумовей — закон же этому не мешает!). В итоге на первое место выходит не опыт и профессионализм, не честность и порядочность, а личная преданность «назначающему» (более того — даже не тому, кто формально выполняет функцию «назначения», а стоящему за ним мафиозно-олигархическому клану в лице его наиболее значительных фигур). Причём эта преданность, принадлежность к «своему» клану имеет намного большее значение, чем другие критерии отбора. Фактически законодательство построено так, чтобы процветал этот политический трайбализм (и это легко объясняется тем, что подавляющее большинство депутатов всех созывов представляли интересы кланов — потому они и голосовали за такие законы).

Следствием такой системы является коррупция, пронизывающая все уровни государственного управления, сверху и до самого низа. Каждый из «назначенных» тянет за собой своих друзей-знакомых и т.д., вплоть до шоферов, массажистов и секретуток. Получается тотальная коррупция и тотальный непрофессионализм.

Изменить эту порочную систему можно, если прямо в законодательстве прописать необходимый минимум требований к кандидатам для «назначения» на высокие должности. Всё как при обычном приёме на работу — уровень образования, опыт работы, отсутствие судимостей и т.д. Очень простые требования достаточно прописать для начала, чтобы включить «защиту от дурака», хотя бы снизить уровень вопиющего кумовства. Не может быть хорошим премьером «мальчик» без достаточного опыта работы. Не может быть хорошим министром человек без высшего образования и хотя бы минимального опыта работы в соответствующей сфере. Как не мог быть хорошим генпрокурором Луценко, не имевший высшего юридического образования (правда, это уже исправили в законе, и то хорошо).

На высокие должности надо ставить не каких-то случайных людей и не кумов-сватов, а самых лучших, обладающих необходимыми моральными качествами, способностями, образованием, знаниями и опытом. Выбирая лучших, с помощью конкурсного отбора, можно построить новое общество, основанное на меритократии — власти достойных.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні