Нерозгадані таємниці, від яких ідуть мурашки по шкірі

0
1
Нерозгадані таємниці, від яких ідуть мурашки по шкірі
Деякі шоу і фільми вміють продавати будь-яку історію в незалежності від того, наскільки вона правдоподібно звучить. Більшість таких таємниць, які відомі світу – просто фейки, проте є і справжні загадки, які лякають своєю нерозгаданістю.

Свинцеві маски

20 серпня 1966 року, у Бразилії було знайдено два тіла. Загиблими були Мігель Віана та Мануель Да Крус. Їх очі були прикриті пластинами зі свинцю, які нагадували окуляри, а поряд лежав пакунок з двома полотенцями, пустою пляшкою і щоденником в якій була знайдена помітка.

«16:30 - бути в умовному місці. 18:30 – проковтнути капсулу. При ефекті захистити лице маскою», - йшлося у записці.

Поліція була впевнена, що це нещасний випадок, але що відбулось насправді їм встановити не вдалося. Деякі вважали, що чоловіки загинули від удару блискавкою, інші ж припускали, що Мануелю і Мігелю запропонували цікавий експеримент і дали капсули з отрутою. Дехто взагалі звинувачував у всьому прибульців.

Мері Ешворд та Барбара Форест

Дві жахливі історії, які неймовірно схожі між собою трапилися з різницею в півтора століття. Пізно ввечері, 26 травня, 1717 року Мері Ешворд поверталася додому, а вже зранку у парку знайшли її тіло. За підозрою був заарештований 25-річний Абрам Торнтон, але його виправдали та відпустили.

Через півтора століття, 3 червня 1974 року саме така історія відбулася з 20-річною Барбарою Форест. За її вбивство був заарештований її бойфренд Майкл Торнтон, а потім виправданий.

Обидва випадки так і не були розкриті слідством. Цікаво те, що однаковим виявився вік дівчат, а також танцювальна вечірка, куди вони ішли. Місцезнаходження тіла і прізвище підозрюваних також співпали. Найбільш містичним в цій історії є те, що обидві дівчини ще й народилися у один день. А ще, як виявили дослідники, за тиждень до своєї смерті і Мері і Барбара розповідали своїм подругам про дивні відчуття.

Людина в залізній масці

Людина в залізній масці все ж існує. Чоловік носив залізну чи оксамитову маску і утримувався в Бастилії 34 роки, де помер у 1703 році.

Найпопулярнішою легендою про людину в залізній масці є видання «Праці Вольтера». В 1951 році Вольтер написав про те, як на острів Святої Маргарити прибув молодий в’язень, в якого була залізна маска. Після цього в’язня довезли до Бастилії, де утримували в чудових умовах. Його кормили вишуканими стравами, одягали в найкращий одяг і виконували будь-яку його забаганку. Все це вказувало на те, що цей в’язень був членом відомого роду.

Пізніше, Вольтер загадав про залізну маску, але вже у іншій своїй книзі. Він писав, що в’язень носив маску тому, що в його рисах була неймовірна схожість з видатною особою. А ще пізніше Вольтер заявив, що в’язнем в масці був рідний брат Людовіка 14-го. Саме ця версія є найпопулярнішою у світі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні