В Україні планують виплатити масові борги по зарплатах

0
-2
В Україні планують виплатити масові борги по зарплатах
У Кабінеті міністрів вирішили посилити контроль за погашенням боргів із заробітної плати перед українцями. Для цієї мети на рівні уряду була створена Міжвідомча робоча група з питань погашення заборгованості, яку очолив перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Під час чергового засідання робочої групи, яке відбулося 11 серпня, особливу увагу було приділено конкретним заходам щодо зменшення боргів для конкретного органу управління або обласної адміністрації.

Так, під час засідання заслуховувалися представники Мінінфраструктури, Укравтодору, Фонду держмайна, Дніпропетровської, Сумської та Львівської ОДА. Також були присутні представники інших органів влади, обласних держадміністрацій, професійних спілок.

Члени робочої групи детально розбирали ситуацію з кожним доповідачем і розробляли чіткі рекомендації щодо подолання заборгованості в конкретній сфері чи в межах певної території.

Крім того, в Мінекономіки наполягли на структурному розподілі боржників за схожістю проблематики і за короткостроковими та середньостроковими перспективами їхнього вирішення. У відомстві запевнили, що це дозволить створити алгоритм вирішення питання заборгованості наскрізь та системно. "Розподіляти боржників за економічною активністю недостатньо", – підкреслила заступниця міністра економіки України Світлана Глущенко.

Зі свого боку голова робочої групи Олексій Любченко заявив, що багато боргів виникають через інерції керівництва підприємств або органу управління. Він порадив бути "мобільними й активними".

"Наприклад, можна позбутися непрофільних активів, які не використовуються, посилити процеси приватизації, судово-претензійну роботу та інші юридичні інструменти, провести детальний аналіз відповідності обсягів виконуваних робіт структурі й чисельності персоналу. Органи влади та менеджери на місцях повинні діяти більш рішуче і відповідально. Ще раз підкреслюю, що невиплата заробленого – це злочин перед людьми", – зазначив перший віцепрем'єр-міністр.

У підсумку Олексій Любченко натякнув присутнім керівникам-"боржникам" про перспективу звільнення, якщо після отриманих конкретних рекомендацій заборгованість із зарплати не буде зменшуватися. "Якщо діяльність керівників відповідних органів не буде давати реальних результатів щодо зниження боргів – це привід порушувати питання про недостатню ефективність управління сферою або територією і відповідну адміністративну реакцію", – резюмував міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні