"Невідомо звідки ворог наступить": у громадах Луцького району створять добровольчі взводи

1
10
"Невідомо звідки ворог наступить": у громадах Луцького району створять добровольчі взводи
В територіальних громадах Луцького району планують сформувати добровольчі взводи, до яких увійдуть 30-40 місцевих жителів. Їх створення буде відбуватися на вимогу Закону України "Про основи національного спротиву". Про це інформує Луцька районна рада.

У формуванні добровольчих взводів Луцька районна рада переймала досвід з Володимир-Волинської районної ради, де ця процедура уже розпочалася.

За словами керівника центру підготовки територіальної оборони, командира стрілецького батальйону Волинської області Олега Бойка, підписати контракт можуть як чоловіки, так і жінки віком від 18 до 60 років. Серед переваг вступу до добровольчого формування тероборони - гарантований соціальний та правовий захист.

"Саме ці люди захищатимуть свою громаду у разі військових дій. Підготовка 30-40 місцевих жителів обійдеться громаді у 40 тисяч гривень", - зазначив Олег Бойко.

За словами голови Луцької райради Олександра Омельчука, створення таких взводів у громадах – вимога часу, адже військові дії в Україні не припиняються й невідомо, звідки ворог наступить далі.

"Райрада планує провести масштабну інформаційну кампанію серед очільників громад та цивільного населення, аби у найкоротші терміни створити такі взводи, адже люди повинні знати, як захистити себе, родину, вулицю та громаду", - сказав голова райради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо ворог наступатиме з космосу що будете робити?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні