Кому шкідливо прокидатися рано вранці

0
2
Кому шкідливо прокидатися рано вранці
Деякі люди можуть зруйнувати своє здоров'я і спровокувати гормональний збій, якщо будуть рано прокидатися.

Про це повідомляє Сторінка.

Люди в усьому світі діляться на три групи, в залежності від хронотипів: «жайворонки», «сови» і «голуби».

«Жайворонки» рано лягають спати і легко встають вранці. Активність у таких людей проявляється в першій половині дня. До «сов» відносяться люди, які сповнені сил ввечері і вночі, зате вранці відчувають себе мляво і розбито. «Голуби» - менш відома нам група: до неї відносяться люди, які найбільш активні вдень. В основному хронотип людини визначається на рівні генів.

Вчені впевнені, що найбільш небезпечна ситуація склалася саме для «сов». Кожен день вони змушені рано вставати на навчання або роботу, тим самим завдаючи серйозної шкоди своєму здоров'ю. Вранці у таких людей продовжує вироблятися мелатонін - гормон сну. Саме тому «сови» дратівливі в першій половині дня і відчувають себе емоційно спустошеними і пригніченими. У деяких навіть може розвинутися депресія.

Досить часто у людей з біологічним режимом «сова» відбуваються гормональні збої. Їх організм просто перестає сприймати такі життєво важливі речовини як глюкоза і інсулін. Для хворих на цукровий діабет це може виявитися смертельно небезпечним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні