У США вибухнула ракета українського бізнесмена. ВІДЕО

0
21
У США вибухнула ракета українського бізнесмена. ВІДЕО
Українсько-американська аерокосмічна компанія Firefly Aerospace провела перший пуск ракети Alpha. Розпочався він успішно, проте через декілька хвилин у повітрі прогримів потужний вибух. У компанії говорять про аномалію, пише УНН.

О 5-ій годині ранку 3 вересня, компанія "Firefly Aerospace" українського підприємця Максима Полякова провела дебютний запуск ракети Alpha.

Запуск ракети був успішним, однак, місія була перервана через декілька хвилин після запуску.

У мережі потрапило безліч фото та відео ракети, яка вибухає у повітрі.

За інформацією порталу Space.com, вибух стався через 2,5 хвилини після запуску на висоті 95 футів.



У компанії зазначають, що попри те, що ракета не досягла кінцевої точки, проте місія має свою позитивні сторони. Зокрема, відбулося успішне включення першого ступеня, відрив подушки, перехід на надзвукову швидкість, та був отриманий значний обсяг польотних даних.

Також у компанії інформують, місія була перервала після понад дві хвилини польоту на Alpha через аномалію. Травмованих, на щастя, немає.

"Ще рано робити висновки щодо причини, ми будемо ретельно розслідувати це в партнерстві з FAA (Федеральне управління цивільної авіації США — ред.) і космічною базою Ванденберг", — інформують у компанії.

Довідково: Firefly Aerospace — це приватна американська аерокосмічна компанія, штаб-квартира якої знаходиться в Україні та США. Саме виробництво ракет розташоване в американському Техасі, своєю чергою, українські співробітники компанії в Центрі досліджень і розробки в Дніпрі розробляють частину обладнання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні