Чотири поради, як назавжди позбутися тривоги та переживань

0
-4
Чотири поради, як назавжди позбутися тривоги та переживань
Неспокій та тривога перешкоджають нашому руху вперед до успішної кар'єри, а також негативно впливають на здоров’я. Особисті та робочі конфлікти, проблеми з фінансами, публічні виступи, усе це викликає у нас страх. Універсального рецепта, аби побороти ці страхи, не існує. Проте можна навчитися їх контролювати. Пропонуємо вам чотири поради з книги Дейла Каренгі "Як подолати неспокій і почати жити", пише Work.ua.

У книзі викладені чотири практичні поради, які можуть допомогти вам протягом життя.

Перша порада - живіть сьогоденням

Аби прогнати тривогу, вам варто розмежувати минуле та майбутнє. А для цього потрібно виховати у собі звичку жити в "герметизованому відсіку" сьогодення. Не шкодувати про вчорашній день і не переживати про завтрашній. Адже минулий досвід та думки про надії породжують тривогу та неспокій.

Друга порада - думайте про гірше, але спробуйте поліпшити ситуацію

Уявіть собі працівника компанії, якого не цінує керівництво. Він працює понаднормово. Він впевнений, що його звільнять, якщо він не робитиме цього. І саме ця думка дозволяє з'являтися іншим: "Мене звільнять, а у мене молода сім'я, яку потрібно утримувати й сплачувати рахунки за житло". Якщо це все-таки станеться, то що буде? Можна знайти іншу роботу. Це може зайняти якийсь час, але він зможе заробляти гроші та забезпечувати родину. А, можливо, саме ця ситуація підштовхне людину до відкриття власної справи.

Ось чарівна формула він відомого психолога: "Перш ніж запроторити себе переживаннями з приводу якоїсь ситуації, уявіть найнеприємніший її варіант розвитку. І усвідомте, що безвихідних ситуацій не буває.
Сплануйте свої подальші дії та рухайтеся далі.

Третя порада - будьте зайняті

Людина легко "губиться у роботі", а після неї потрапляє у неспокійний стан. Замість відпочинку працівник думає про те, що вибрав неправильну роботу, що керівництво ним незадоволене, що колеги за спиною пліткують про нього.

Однією з причин появи тривоги є бездіяльність. І у цьому випадку Карнегі радить: "Будьте зайняті, адже це одна з найдешевших та найефективніших ліків на землі".

Як де це зробити: зануртеся з головою у проєкт, який давно хотіли втілити в життя, слухайте аудіокниги, читайте книги, відвідуйте тренінги та семінари, займайтеся спортом, хобі.

Виконуючи ці поради, вам вдасться позбутися негативних думок та змінити ставлення до свого оточення.

Четверта порада - не концентруйтеся тільки на своїй персоні

Зайва концентрація на власному "Я" теж призводить до тривоги. Проте, не варто повністю забувати про себе, аби перемогти неспокій. Варто лише перемикнути увагу на своє оточення. Для прикладу, проводьте більше часу з сім’єю, приділіть увагу друзям та новим знайомствам, робіть гарні справи та допомагайте людям.

Вищеперелічені поради можуть вам здатися простими, але почавши їх виконувати, вони почнуть діяти і ви зможете позбутися тривоги і почати спокійно жити та радіти новому дню.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні