--> На Волині 14 людей заразилися сказом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині 14 людей заразилися сказом

0
2
На Волині 14 людей заразилися сказом
На Волині з початку року виявили 14 випадків сказу серед домашніх тварин (коти, собаки, велика рогата худоба) так і серед диких тварин. Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Найбільше таких випадків зареєстровано:

- Ковельський район – 4;

- Луцький район – 3;

- Володимир-Волинський район – 2;

- Шацька ТГ – 1;

- Любешівська ТГ – 1;

- Ківерцівська ТГ – 1.

Інкубаційний період сказу зазвичай триває 2–3 місяці, але може варіюватися від 1 тижня до 1 року залежно від: місця, кількості і глибини укусів; кількості й активності вірусу, що потрапив у рану;
віку постраждалого.

Сказу можна повністю уникнути, якщо після укусу людина отримає необхідну медичну допомогу. Курс антирабічних щеплень призначають у разі ймовірного або наявного інфікування людини.

Таких щеплень має бути шість: у день звернення до лікаря (0-й день), а потім на 3-й, 7-й, 14-й, 30-й і 90-й дні. Самовільно припиняти лікування чи порушувати режим — неприпустимо.

Антирабічна вакцина запобігає виникненню захворювання у 96–99% випадків.

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, що характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи.

Інфекція передається людям і тваринам через укуси або подряпини, зазвичай через слину. З-поміж свійської фауни людей найчастіше інфікують коти й собаки, а в дикій природі — лисиці та вовки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні