--> На Волині через небезпечну хворобу тварини усе село відправили на карантин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині через небезпечну хворобу тварини усе село відправили на карантин

0
-1
На Волині через небезпечну хворобу тварини усе село відправили на карантин
У селі Мирин Ковельського району виявили захворювання великої рогатої худоби на сказ. Про це повідомляє управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Діагноз встановили фахівці Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За їхніми даними, тварина випасалась на прив’язі за півтора кілометра від села Мирин, в урочищі "Струга". 24 вересня у тварини почали проявлятись ознаки захворювання (відмова від прийому корму та водонапування, сильне слиновиділення), а наступного дня теля стало поводитись агресивно.

Вночі 26 вересня бичок загинув.

З цього приводу у селі проведено вимушену дезінфекцію 0,5% розчином Віросан Ф. приміщення та території, де утримувалась та загинула тварина.

Крім того, на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській райдержадміністрації прийняли рішення про оголошення села Мирин Ковельського району неблагополучним щодо сказу, а прилеглу територію в радіусі 5 км – загрозливою зоною і введено карантинні обмеження.

Наразі в неблагополучному пункті та загрозливій зоні проводиться вакцинація проти сказу всіх сприйнятливих тварин.

На сьогодні це вже другий випадок захворювання сільськогосподарських тварин на сказ у Ковельському районі. Раніше це захворювання реєструвалось в селі Підріжжя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні