--> Тіла закопають: на Волині планують відстріляти майже 700 лисиць | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Тіла закопають: на Волині планують відстріляти майже 700 лисиць

0
2
Тіла закопають: на Волині планують відстріляти майже 700 лисиць
З метою обмеження поширення вірусу сказу на території України, вздовж україно-польського кордону визначена буферна зона, яка охоплює Волинську область та в рамках якої реалізовується програма боротьби зі сказом.

Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби Волині.

На території Волинської області планують використати 431,25 тисяч приманок із розрахунку не менше, ніж 25 доз-приманок на 1 квадратний кілометр. Приманки розповсюджуватимуть за допомогою літаків.

Принцип розповсюдження:

всі ареали, крім населених пунктів і великих водних просторів з врахуванням ареалу проживання лисиць;

принади розкидають рівномірно в межах визначеної території.

Крім населених пунктів, розподіл вакцин забороняється над автодорогами та залізничними шляхами, а також над місцями проведення польових робіт.

Приманка має вигляд брикета темного кольору, зі специфічним запахом, адже до її складу входить кісткове борошно. Всередині брикета – капсула з вакциною, яку має розкусити тварина і таким чином вакцинуватися.

На сайті зазначається, що вакцини для пероральної імунізації – безпечні для людини і навколишнього природного середовища.

З метою оцінки ефективності вакцинації через місяць після закінчення вакцинаці буде проведений відстріл 690 лисиць для дослідження ефективності вакцинації.

Також лисицям проведуть дослідження мозку на наявність вірусу сказу та дослідження зубів нижньої щелепи на наявність біомаркеру-тетрацикліну та сироваток крові лисиць на наявність віруснейтралізуючих антитіл.

«Тіла відстріляних лисиць спалюються або закопуються. Якщо тіла закопують, то їх обов'язково присипають хлорним вапном чи будь-яким іншим доступним дезінфікуючим засібом. Закопують їх глибоко, в спеціально призначених місцях», – розповів експерт.

У Держпродспоживслужбі просять жителів області, при натраплянні на приманки не брати їх до рук, не руйнувати та не переносити з одного місця на інше.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні