П'яний волинянин на подвір'ї тещі підірвав гранату, його судили

0
4
П'яний волинянин на подвір'ї тещі підірвав гранату, його судили
У селі Кривлин Ковельського району 29-річний чоловік кинув предмет, схожий на гранату, на подвір'ї тещі. Про це 1 червня 2020 року поліції повідомила 25-річна жінка, яка у той час перебувала на стадії розлучення. За її словами, чоловік прийшов до будинку та погрожував розправою. Про це пише Ковель медіа.

На подвір'ї стався вибух. На щастя, потерпілих немає. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння, його затримали.

Мова йде про замах на умисне вбивство, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Санкція статті передбачає від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

На суді чоловік, який родом із села Калиновник Ковельського району, повністю визнав факт незаконного зберігання осколкової ручної гранати Ф-1, але відмовився визнавати, що хотів скоїти умисне вбивство тещі.

Як він розповів, перебуваючи у зоні АТО, йому дали ручну гранату, яка була перероблена під "сувенір": з неї був витрушений тротил через зроблені отвори, сточені боки, внаслідок чого стінки гранати стали тонкими, а сама вона – легшою. Граната була пофарбована в червоно-чорний колір, "красиво зроблена". В неї був вставлений справжній бойовий запал у повному спорядженні.

Чоловік привіз її додому, і зберігав у ящику з рибальським приладдям. Того дня він вирішив поїхати до дружини і дочки, щоб привезти гостинці і поспілкуватися. Щоразу, коли він приїжджав у село до дружини, тамтешні хлопці просили його показати щось із зони АТО. І він вирішив взяти ту гранату.

Проте, дорогою добряче випив з хлопцями. Прийшов у хату, однак розмови не вийшло, бо "був п’яним".

Зі слів чоловіка, дружина пішла, а він залишився у дворі з її братом. Сиділи, розпивали пляшку, яка була у нього в рюкзаку разом з гранатою. В процесі чаркування захотів показати швагру гранату. Оскільки запал був бойовий і «міг поодривати пальці», а обидва «були п’яні», надумав запал викрутити. Запал заржавів, не піддавався, в результаті чека вискочила із запалу.

Обвинувачений каже, що був уже «дуже п’яний» і вставити чеку назад ніяк не вдавалося. Сказав швагру сходити додому, тобто до тещі, і «принести тонкий дріт, щоб ним прив’язати важіль запалу до корпусу гранати, аби не скочив уверх і не підірвав запал».

Швагро пішов у хату, а він стояв і чекав його у дворі. Той дуже довго не виходив. Важіль запалу продовжував утримувати, рука затерпла, тому й вирішив відкинути гранату, щоб запал спрацював. Як стверджує, сам запал «вибухає не голосніше, як петарда» і небезпечно лише, коли вибухає у руках. Тому відкинув гранату від себе в бік від хати, нікого при цьому в дворі не було, крім нього.

Однак, сталося так, що вибухнув не лише запал, розірвало також гранату, чого він не чекав. На його думку, частина тротилу все ж залишилася в гранаті, а оскільки стінки її були сточені, то «вони не витримали».

У чоловіка медики виявили у крові 2,09 проміле алкоголю.

Ковельський міськрайонний суд ухвалив визнати обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки, звільнивши його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні