Бойовики на Донбасі захопили у полон спостерігачів ОБСЄ: вимагають звільнення свого найманця

1
11
Бойовики на Донбасі захопили у полон спостерігачів ОБСЄ: вимагають звільнення свого найманця
На Донбасі представники незаконних збройних формувань захопили у полон представників місії ОБСЄ, та вимагають звільнити свого бойовика. Про це повідомляє українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

17 жовтня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ виявила, що автомобільні ворота передової патрульної бази місії у Горлівці замкнені ланцюгом та навісним замком. Поруч побачили двох бойовиків та автомобіль з табличками "ДНР", що блокував виїзд. Зазначимо, що наразі ця територія непідконтрольна українському уряду.

База ОБСЄ розмістилася у приміщенні готелю, власник якого повідомив співробітникам місії, що моніторинговій місії не дозволять покинути приміщення, ніби-то через "наказ від "мера Горлівки". За його словами, усі виходи заблоковано членами збройних формувань.

Представники ОБСЄ через камери відеоспостереження побачили, що перед готелем встановили 3 намети, біля яких стояло щонайменше 4 особи.

Пізніше чоловіки у цивільному одязі дозволили співробітникам місії вільно пересуватися по готелю та парковці, але заборонили покидати приміщення до звільнення їхнього бойовика, якого затримали Збройними силами України 13 жовтня у районі Золотого.

За інформацією української делегації у ТКГ російські збройні формування перейшли до захоплення заручників. Утримання міжнародних спостерігачів озброєними особами має ознаки міжнародного тероризму.

Українська делегація закликає міжнародне співтовариство, насамперед керівництво держав-учасниць Нормандського формату, надати відповідну оцінку діям російської сторони.

"Розглядаємо ці дії, не лише, як системний підрив повноважень місії, а як послідовну та свідому політику, спрямовану на витіснення ОБСЄ з окупованих територій, що є грубим підривом системи безпеки в Європі, відтепер ще - методами міжнародного тероризму.

Ще раз підкреслюємо, що діяльність СММ ОБСЄ ми розглядаємо як основу неупередженого моніторингу ситуації в районі збройного конфлікту на сході України і віддаємо належне Місії як силі, що сприяє діалогу між його сторонами, – Україною і РФ", - повідомляють в українській делегації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це вже шантаж! Цікаво як Європа на це зреагує, висловить як завжди "глибоке занепокоєння"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні