Відома українська блогерка виплатить чверть мільйона гривень за провалений giveaway

0
13
Відома українська блогерка виплатить чверть мільйона гривень за провалений giveaway
Суд зобов'язав популярну Instagram-блогерку виплатити замовниці реклами чверть мільйона гривень штрафу. Дівчина сплатить компенсацію за те, що не залучити до акаунтів обумовленої кількості підписників. Таке рішення прийняв Господарський суд Києва 9 вересня, пише видання dev.ua.

На початку 2021 року підприємиця Синиця Вероніка подала у суд на блогерку Черкашину Алевтину. Вона просила стягнути 1 мільйон 250 тисяч гривень боргу за неналежно виконані умови рекламного договору, який підписали 1 вересня 2020 року.

Підприємиця вимагає від Черкашиної 250 тисяч гривень штрафу за невиконання контракту, 700 тисяч гривень упущеної вигоди, 250 тисяч гривень матеріальних збитків та 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Блогерка повинна була розмістити в особистому Instagram-профілі рекламу та відеоконтент щодо проведення розіграшу подарунків. За це вона мала отримати 500 тисяч гривень. Крім того, замовниця обіцяла компенсувати 2 500 гривень витрат за фотозйомку. Термін дії укладеного договору — 31 жовтня 2020 року.

Протягом розіграшу блогерка повинна була збільшити кількість підписників на щонайменше 50 тисяч користувачів соцмережі у кожному профілі, аудиторія яких була нульовою. Згідно з договором, при невиконанні цих умов замовниця, коштом гонорару виконавиці, повинна була самостійно замовити рекламні послуги щодо даного розіграшу.

Проте блогерка не збільшила кількість підписників на відповідні профілі, перелік яких надала замовниця у кількості не менше 50 тисяч на кожний акаунт. Їй вдалося зібрали лише 22 886 підписників.

Виконавиця повідомила, що підписка на профіль в Instagram є бажанням користувачів соцмереж, і вона не може вплинути на те, щоб інші особи здійснили підписку на певні акаунти. Суд цей аргумент врахував. Проте зафіксував невиконання умов підписаного між сторонами договору.

Суд нарахував блогерці 250 тисяч гривень штрафу.

Крім того, блогерка повинна була збільшити кількість підписників певного акаунту з 50 до 55 тисяч підписників, за що мала отримати 700 тисяч гривень. При невиконанні цього пункту договору до 30 тисяч, то на неї буде накладено штраф у 250 тисяч гривень. Оскільки умова договору не була виконана, замовниця Вероніка Чучун, відмовилась підписувати акт виконаних робіт, виконавцем яких зазначена Вероніка Синиця, яку найняла для роботи Алевтину Черкашину. Також Чучун вирішила стягнути з Синиці 250 тисяч гривень штрафу, які остання врешті сплатила.

За словами Синиці, блогерка Черкашина винна у тому, що Чучун не заплатила їй 700 тисяч гривень за роботу, що є для неї упущеною вигодою.

Проте саме до договору двох Веронік Алевтина стосунку не має, йдеться в матеріалах справи. А розмір упущеної вигоди (700 тисяч гривень) не доведений. Так само не доведено підстав для стягнення збитків у розмірі 250 тисяч гривень, оскільки добровільна сплата вказаної суми Чучун Вероніці від Синиці не є підставою для стягнення цієї ж суми з відповідача. Також суд не знайшов причини стягувати з виконавиці 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Таким чином блогерка за рішенням суду повинна заплатити замовниці 250 тисяч гривень за невиконання договору та 3 750 грн судового збору. В іншій частині заявлених позовних вимог заявниці відмовлено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні