--> Виявився прокурором: на Волині судили поліцейського, який затримав п'яного водія | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Виявився прокурором: на Волині судили поліцейського, який затримав п'яного водія

1
-9
Виявився прокурором: на Волині судили поліцейського, який затримав п'яного водія
Патрульний Віктор Циплаков, який у Нововолинську затримав п’яного прокурора за кермом, змушений був сам постати перед судом.

Про це пише Буг.

Так, 18-го жовтня у Рожищенському районному суді відбулося підготовче судове засідання. Родичі п’яного прокурора обвинувачують патрульного у порушенні недоторканості житла.

Відомо, що ще 11-го вересня 2020 року під час патрулювання поліцейські Віктор Циплаков та Богдан Найдюк отримали повідомлення про те, що водій Opel керує автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Біля будинку на вулиці Сковороди,15 у Нововолинську поліцейські зупинили автомобіль, за кермом якого перебував прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

Прокурор, ігноруючи поліцейських, зайшов на подвір’я тещі і направився до будинку. Патрульні пішли за ним слідом. Коли ж Микола Троцюк намагався зайти в приміщення, поліцейські завадили йому це зробити. Після цього він вийшов з двору, сів у власний автомобіль та почав втікати.

Після переслідування правоохоронцям вдалося зупинити прокурора на вулиці Героїв АТО. Прокурор відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що п’яний.

Рішенням суду Миколу Троцюка визнали винним у кермуванні напідпитку, однак провадження закрили у зв’язку із закінченням строків накладення адмінстягнення. Також суд звільнив Троцюка із займаної посади, утім він подав апеляцію і його поновили. Крім того, мали виплатити понад 65 тисяч грн заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Водночас поліцейському Віктору Циплакову Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за незаконне проникнення службової особи у володіння.

Адвокат патрульного в суді заявив про необхідність повернення прокурору обвинувального акта, через його невідповідність вимогам чинного законодавства. А саме: в акті нечітко та некоректно викладені фактичні обставини кримінального правопорушення та формулювання обвинувачення, що порушує право на захист Циплакова, сказав адвокат.

Суддя ж зазначила, що формулювання обвинувачення викладено так, як це вважає за необхідне прокурор. Тому суддя у поверненні акту прокурору відмовила і призначила дату наступного судового розгляду на 27-ме жовтня.

Адвокат поліцейського зазначив, що неприпустимою є ситуація, коли правоохоронець, який слідував закону і зупинив п’яного водія, змушений тепер відповідати перед судом. А прокурор, який їздив п’яним, спокійно поновився на роботі та ще й отримав зарплату за пропуск, додав він.

«Це в нас таке правосуддя? Замість подяки на Циплакова здійснюють тиск. Він виконував свою роботу. Зупинив п’яного водія, який ніс загрозу іншим учасникам дорожнього руху. Але через те, що водій виявився прокурором, його хочуть судити»,- сказав адвокат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таких прокурорів треба відстрілювати наче шкідників!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні