Українського ветерана АТО затримали у Греції: назвали причину. ФОТО

0
-1
Українського ветерана АТО затримали у Греції: назвали причину. ФОТО
Громадянина України, ветерана війна на Донбасі, затримали у Греції. Причиною цього став запит литовських правоохоронців. Наразі українське консульство у Салоніках займається справою. Про це розповів прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише "РБК-Україна".

Наразі українські консули підтримують регулярний зв'язок із затриманим чоловіком, а на 25 жовтня запланували візит до нього. Умови утримання українця є прийнятними.

22 жовтня до Афін прибуде адвокат, який захищатиме інтереси громадянина України під час розгляду прокуратурою Верховного суду Греції апеляційної скарги на рішення окружного прокурора регіону Фракія.

"За нашими оцінками, розгляд апеляції може тривати кілька місяців", - повідомив Ніколенко.

За його словами, українське МЗС також залучили й інші контакти з Грецією, зокрема через правоохоронні органи та офіс уповноваженого з прав людини.

"Ми наполягаємо на об’єктивному і неупередженому розгляді справи із повним дотриманням законних прав українського громадянина", - кажуть у прес-службі.

За інформацією координатор медійної ініціативи за права людини Ольги Решетилової, поліція Греції затримали ветерана АТО Олександра Радкевича. Литва засудила його заочно у справі про події 1991 року, коли радянські війська вторглися до Литви.

Радкевич, за словами Решетилової, в той час служив у 107 мотострілецькій дивізії Збройних сил СРСР, а 11 січня 1991 року був призначений водієм-механіком танку, який перебував поряд з Будинком друку у Вільнюсі, за який йшла збройна боротьба.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні