12 листопада - яке сьогодні свято: особливі традиції та прикмети

0
-2
12 листопада - яке сьогодні свято: особливі традиції та прикмети
12 листопада Петро I віддав наказ зруйнувати гетьманську столицю Батурин, Петро Скоропадський узанонив автокефалію української православної церкви, а Американська автоматична міжпланетна станція "Вояджер-1" пройшла повз Сатурн на відстані лише 125 тисяч кілометрів.

Про це пише ТСН.

Яке завтра свято в Україні і світі

Кожного року 12 листопада весь світ святкує День фахівця з безпеки. Свято було засноване в 2005 році. Ініціатором створення виступив найбільший інтернет-портал Sec.Ru. Головною метою цього дня є донесення інформації про важливий вклад людей цієї професії в життя суспільства будь-якої країни.

12 листопада Всесвітній день боротьби з пневмонією / Pexels
Також цього дня Всесвітній день боротьби з пневмонією (World Pneumonia Day). Головна мета свята – надати людям більше інформації про цю хворобу, шляхи її лікування, список профілактичних заходів для захисту дорослих та дітей.

Запалення легень (пневмонія) – форма гострої респіраторної інфекції, під час якої обов’язково наявне запалення легеневої тканини (бронхіоли, бронхи, альвеоли). Збудниками виступають віруси (зокрема і COVID-19), бактерії, грибки.

12 листопада у православній церкві День пам’яті священномученика Зиновія і мучениці Зиновії. Брат і сестра зазнали тортур за Християнську віру.

За народними переказами Зиновій та Зиновія народилися в дуже побожній родині, тому з самого дитинства слідували заповітам Христа. В дорослому віці вони віддали всю свою спадщину біднякам. За благочестиві помисли і дії Господь подарував їм вміння зцілювати різноманітні хвороби. Згодом Зиновій став єпископом християнської громади в місті Кілікія. Ця посада надала можливість поширювати слово Господнє серед язичників.

Як назвати дитину, яка народилася 12 листопада

Які завтра іменини: Зиновій, Артем, Марко, Стефан, Олександр, Макар, Максим, Олена, Зиновія.

Талісманом людей, народжених 12 листопада, є топаз. Цей камінь виступає символом вірності та ніжності. Підходить творчим особистостям. Цікавий факт – назва каменю походить від острова Топазіос (Сент-Джонс) у Червоному морі. Саме тут знайшли перші топази.

Що не можна робити цього дня

12 листопада намагайтеся не тримати на людей зла, пробачте гріхи близьких та друзів. Не варто лаятися, бо талан може відвернутися. Якщо людина попросила у вас солі, у жодному разі не відмовляйте.

Народні прикмети і традиції

12 листопада пращури називали “Синичкин день” / Pexels
Серед наших предків існувало чимало погодних прикмет на завтрашній день:

якщо до будинку прилетіла зграя синичок – буде мороз;

потрібно подивитися, який сьогодні день – сиплеться снігова крупа до холодів;

птахи клюють з дерева кору – буде вогка погода і дощ.

Існувала особлива традиція у мисливців. Вони намагалися домовитися з лісовиком, щоб той не плутав в лісі їхні сліди і допомагав знаходити більше дичини. Мисливець повинен був вголос пообіцяти, що не буде ламати чагарників, бити багато звірів, витоптувати траву. Якщо обіцянка не виконувалася, вважалося, що лісовик буде сердитися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні