«Хочуть легально перетнути кордон»: на польсько-білоруському кордоні мігранти йдуть на прорив. ВІДЕО

3
-3
«Хочуть легально перетнути кордон»: на польсько-білоруському кордоні мігранти йдуть на прорив. ВІДЕО
На пункті пропуску «Брузги», який знаходиться на кордоні Білорусі з Польщею, зібралися тисячі нелегальних мігрантів, які намагаються перетнути кордон та потрапити на територію Польщі. Їх супроводжують білоруські військові, а також співробітники ЗМІ Білорусі та Росії.

Про це пише Суспільне.

Відомо, що мігранти вирушили зі стихійного табору, який розташований на білоруській території, вранці, 15 листопада. Очевидці кажуть, що колона людей розтягнулася більш як на кілометр.

«Близько тижня вони жили в наметах за нульової температури, їм не вистачало їжі та води. Наразі мігранти заявляють, що хочуть легально перетнути кордон», – зазначають ЗМІ.

З протилежної сторони, на пункті пропуску «Кузниця», мігрантів не пускають польські правоохоронці. Для контролю ситуації також на ПП прибув гелікоптер.

У Міністерстві оборони Польщі повідомили, що неподалік кордону лунають постріли. Також відомо, що мігранти готуються до штурму польського кордону. До місця подій прибувають нові підрозділи поліції.

«Ще провокації білорусів. Звуки пострілів, ймовірно, холостими набоями, – повсякденна реальність, з якою стикаються наші солдати та офіцери», – зазначили у відомстві.

До табору біженців, які які стверджують, що хочуть легально перетнути кордон, періодично підвозилася гуманітарна допомога – харчування, теплі речі та засоби гігієни, а дітей забезпечували гарячою їжею у теплому наметі.

«Служби режиму спочатку направили жінок і дітей до прикордонної інфраструктури, хоча вони становлять невелику частину від залученої групи. Одразу за ними розміщуються журналісти, але чоловіки становлять переважну більшість у цьому районі», – зазначають правоохоронці.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнала низка країн, заперечив причетність країни до організації міграційної кризи та попередив ЄС про відповідь у разі запровадження нових санкцій.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Легально перетнути, і готуються до штурму-речі несумісні.
"Лукашенко заперечив причетність країни до організації міграційної кризи"-а з чиєї країни підійшли оті "мігранти"? І почалося це все після того як Лукашенко підписав якісь "інтеграційні папери" з московією. Кремлівські вуха стирчать з тієї "заварухи".
Відповісти
і накуя їм така уркаїна? де зеленський бандит трикратно пенсії краде і десятки міліонів українців за кордоном працють не на свою державу! в нас держави вже нема бо керують нею захланно трикратно крадущі пенсії зелені бандитські змії-жиди!!! "щірі" українці посрали україну!!!
Відповісти
смерть трикратному крадію пенсій клоуну зеленському!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні