Прожила 30 хвилин: судили жінку, яка втопила новонароджену дитину у відрі з помиями

0
-4
Прожила 30 хвилин: судили жінку, яка втопила новонароджену дитину у відрі з помиями
На Полтавщині судили жінку, яка вдома народила здорову дівчинку, але потім помістила її у відро з помиями. Дитина померла внаслідок утоплення.

Про це пише Главком.

Подія трапилася ще у грудні 2020 року. У жінки відбулися пологи в її квартирі. Пологи жінки пройшли самотужки, в результаті вона народила здорову дівчинку. Проте дитина прожила лише 30 хвилин, через те, що жінка відразу помістила новонароджену у відро з помиями.

У суді жінка частково визнала вину та заявила, що дитина загинула через необережність. Обвинувачена стверджувала, що у день пологів відчувала болі в животі і думала, що це харчове отруєння. Вона розповіла, що коли ходила у туалет дитина випала у відро з помиями.

Після події жінка запанікувала та розбудила батьків, які сказали нічого не чіпати і викликали швидку.

Лікарка розповіла, що коли прибула на місце події, то новонароджена дитина була мертвою і лежала у відрі з помиями. Мати дитини сиділа на ліжку, де все було мокре і закривавлене, тому у неї склалося враження, що там відійшли води і пологи відбулися саме в тому місці.

Гінекологиня розповіла, що жінка регулярно ходила на прийом, здавала аналізи, тому що перебувала на обліку по вагітності. Останній раз була на прийомі 18 грудня 2020 року, тобто за три дні до пологів. Лікарка каже, що все про що розповіла жінка не може бути правдою, адже стрімкі пологи тривають близько півтори години, плацента могла випасти, але не відразу, для цього необхідний був час; пуповина також не могла розірватись шляхом натягування, тільки механічним шляхом.

Суд дійшов висновків, що за умови вилучення дитини із рідини одразу після її потрапляння туди чи через 1-2 хвилини та надання їй негайної долікарської допомоги, настання смерті дитини можна було б уникнути. Самі ж свідчення обвинуваченої суд розцінив критично і вважав їх неправдивими.

Гадяцький районний суд Полтавської області призначив два роки позбавлення волі жінці за умисне вбивство власної новонародженої дитини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні